Vatikáni látogatás

2023.03.31. 11:46

Orbán Viktor: búcsú Karl-Josef Rauber bíborostól

Orbán Viktor miniszterelnök pénteken Rómában lerótta kegyeletét Karl-Josef Rauber bíboros-érsek, egykori budapesti apostoli nuncius ravatalánál – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

Orbán Viktor miniszterelnök (b) lerója kegyeletét Karl-Joseph Rauber bíboros-érsek, egykori budapesti apostoli nuncius ravatalánál a Vatikánban 2023. március 31-én

Forrás: MTI

Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

A magyar küldöttség tagja volt Balog Zoltán, a Magyarországi Református Egyház Zsinatának lelkészi elnöke és Azbej Tristan, a Külgazdasági és Külügyminisztérium üldözött keresztényeket segítő programokért felelős államtitkára is – közölte a sajtófőnök.

BALOG Zoltán; ORBÁN Viktor; AZBEJ Tristan
Orbán Viktor miniszterelnök (j3) lerója kegyeletét Karl-Josef Rauber bíboros-érsek, egykori budapesti apostoli nuncius ravatalánál a Vatikánban 2023. március 31-én. A kormányfővel szemben Balog Zoltán, a Magyarországi Református Egyház Zsinatának lelkészi elnöke (b3) és Azbej Tristan, a Külgazdasági és Külügyminisztérium üldözött keresztényeket segítő programokért felelős államtitkára (b2), mellette Habsburg-Lotharingiai Eduárd Károly, Magyarország vatikáni nagykövete (j)
Fotós: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher / Forrás: MTI

Hozzátette:

Magyarország és a magyar egyházak sokat köszönhetnek a néhai bíboros egyházdiplomáciai támogatásának.

Karl-Josef Rauber bíboros március 26-án, 88 éves korában hunyt el. 1997-től 2003-ig Magyarország és Moldova nunciusa volt. Ferenc pápa 2015 februárjában kreálta bíborossá.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában