Bárki csatlakozhat

2023.01.07. 22:33

Vasárnap tartják a rákellenes világsétát

Vasárnap 15 és 16 óra között tartják Magyarországon a rákellenes világsétát, amelyhez bárki csatlakozhat, aki szeretné támogatni a daganatos betegségek elleni harcot - közölte a szervező Magyar Rákellenes Liga az MTI-vel.

Illusztráció; rózsaszín szalag egy résztvevő kabátján az Egészség Hídja Összefogás az Egészségért a Mellrák Ellen Egyesület szervezésében tartott figyelemfelhívó sétán a fővárosi Duna Korzón 2022. október 2-án

Forrás: MTI

Fotó: Kovács Anikó

A szervezet harmadik alkalommal hirdeti meg az eseményt, de idén lesznek először a liga által, településenként szervezett séták. (Az elmúlt két évben a koronavírus-járvány miatt a résztvevők egyénileg vagy saját szervezésű csoportokban csatlakozhattak a sétához.) Budapesten 14.45-re várják a résztvevőket a Batthyány téren, a séta célállomása pedig a Margitsziget lesz.

Hozzátették: a sétához egyénileg is lehet csatlakozni, ha valaki inkább egyedül vagy szűk családi, baráti körben szeretné teljesíteni a kihívást.

Az eseményen bárki részt vehet, aki együttérzését szeretné kifejezni a daganatos beteg hozzátartozója, ismerőse vagy a rákbetegek iránt, illetve támogatni szeretné a daganatos betegségek elleni harcot 

- írták. A részvételhez regisztrálni kell a www.worldcancerwalk.com/hu oldalon.

A közlés szerint tavaly öt kontinens harminc országának kétszáznegyven városában több mint 3300-an sétáltak, Magyarországon pedig 650-nél többen gyalogoltak, negyvenhat településen.

A séta egyben adománygyűjtés is. Az akció során az előzetesen kiválasztott tizennégy nemzeti betegszervezetet támogatják, amelyek közé idén is bekerült a Magyar Rákellenes Liga, a tavalyi kiemelkedő magyar részvételnek köszönhetően - közölték.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában