Uniós források

2022.11.23. 22:35

Hidvéghi Balázs: az EP szövegjavaslata durva támadás hazánk ellen (videó)

Az Európai Parlament javaslata odáig megy, hogy erőlteti Ukrajna finanszírozását, de Magyarországtól minden forrást elvenne – mondta a Fidesz EP-képviselője.

MTI

Hidvéghi Balázs, a Fidesz európai parlamenti (EP-) képviselője

Forrás: MTI

Fotó: Rosta Tibor

Az Európai Parlament (EP) hétfőn vitát rendezett a Magyarországnak járó uniós forrásokról. Szerdán már a szöveget is lehet látni, amely „egy újabb durva támadás hazánk ellen” – jelentette ki Hidvéghi Balázs, a Fidesz EP-képviselője a nagyobbik kormánypárt Facebook-oldalára szerdán feltöltött videóban.

Hidvéghi Balázs azt mondta, az EP javaslata odáig megy, hogy erőlteti Ukrajna finanszírozását, de Magyarországtól minden forrást elvenne.

A vitában a magyar baloldal durván támadta Magyarországot – hangoztatta.

„Molnár Csaba, Cseh Katalin és Ujhelyi István, ahogy korábban sem, úgy most sem szóltak egyetlen szót sem Magyarország érdekében” – jelentette ki.

A szavazás csütörtökön lesz – közölte. Aki megszavazza ezt a határozatot, azt szavazza meg, hogy a magyarok ne jussanak hozzá a nekik járó forrásokhoz, „ezért mi, a Fidesz–KDNP képviselői biztosan nemmel szavazunk” – mondta Hidvéghi Balázs.

Deutsch Tamás, a Fidesz EP-képviselője azt hangoztatta, hogy Magyarország az elmúlt hónapokban értelmes, konstruktív párbeszédet folytatott az Európai Bizottsággal. Ennek eredménye, hogy „a helyreállítási programunk és a partnerségi megállapodásunk elfogadásának küszöbén állunk”.

Azonban „az a szélsőséges baloldali politikai garnitúra, amelyik évek óta támad minket, ezt nem bírja lenyelni”. Most az EP-ben tesznek egy utolsó, kétségbeesett kísérletet arra, hogy megakadályozzák: a magyarok hozzájuthassanak a jog szerint nekik járó uniós forrásokhoz – jelentette ki Deutsch Tamás.

A háború és az elhibázott szankciók miatt a helyzet rendkívül komoly egész Európában. Felháborító, hogy a baloldal még egy ilyen helyzetben is Magyarországot támadja – tette hozzá.

„Ezért még egyszer felszólítjuk a magyar baloldal EP-képviselőit, hogy álljanak végre a magyarok oldalára, fejezzék be a Magyarország elleni uszítást, és szavazzanak nemmel a magyarellenes határozatra” – mondta Deutsch Tamás.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában