Erre készültek

2022.09.16. 14:17

Hivatalos: árnyékkormányt alakít a Demokratikus Koalíció

Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció EP-képviselője árnyékkormányt alakít - jelentette be a párt ügyvezető alelnöke.

Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke feleségével, Dobrev Klárával

Forrás: MTI

Fotó: Mohai Balázs

Molnár Csaba pénteki, online sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy Dobrev Klárát a DK elnöksége kérte fel az árnyékkormány megalakítására, a politikus pedig elvállalta a feladatot.

Az ügyvezető alelnök a döntést azzal indokolta, hogy meggyőződésük szerint nincs ma Magyarországon alkalmasabb személy erre a feladatra. Dobrev Klára dolgozott az államigazgatás minden szintjén, öt nyelven beszél, jogász és közgazdász diplomával rendelkezik, az Európai Parlament alelnökeként az ország számára kulcsfontosságú nemzetközi kapcsolatokat alakított ki, elkötelezett hazafi, igazi európai magyar demokrata - érvelt jelöltjük mellett.

Az árnyékminiszterelnök terveiről egy vasárnapi rendezvényen fog beszélni, majd egy hétfői sajtótájékoztatón bemutatja árnyékkormányának tagjai 

- közölte Molnár Csaba.

Az ügyvezető alelnök lépésüket azzal indokolta, hogy véleményük szerint Magyarország hatalmas bajban van. A kormány a választás előtt "hazudott a magyaroknak", majd a választás után a rendszerváltozás óta eltelt évtizedek "legfájdalmasabb megszorítócsomagját vetette ki az emberekre" - fogalmazott. A kabinet mérlege az "orbáni infláció", az üzemanyaghiány, a hétszeres gázáremelés, az adóemelések, a tönkretett kisvállalkozások, a megélhetési válság és a rezsipánik, miközben a "12 év óta tartó lopás miatt" az ország még az uniós forrásokhoz sem jut hozzá - jelentette ki.

Orbán Viktor miatt van megélhetési válság Magyarországon és amíg a miniszterelnök marad, addig marad a válság is - foglalta össze véleményét Molnár Csaba.

A Magyar Nemzet információi szerint a bukott miniszterelnök ezt a bejelentést készíthette elő az utóbbi időszakban a Facebook-oldalán közzétett posztjaival, amelyekben hónapokon át folyamatosan azt írta, hogy készülnek valamire. Ezekben a bejegyzésekben Gyurcsány becsmérlő szavakkal bírálta a miniszterelnököt, a kormányt, és rendszerváltásról, lázadásról, új, nyugodt időszakról beszélt.

Ma reggel pedig már azt írta ki a közösségi oldalára:

Szóltam: készülünk. Szólok: felkészültünk.

Fidesz: a magyarok továbbra sem kérnek a Gyurcsány-kormányból

A Fidesz közleményében azt írta, 

a magyarok megtapasztalták már milyen az, amikor Gyurcsány Ferenc kormányoz.

A baloldal volt az, aki a csőd szélére sodorta az országot: elvették a 13. havi nyugdíjat, valamint egyhavi bért a pedagógusoktól és az egészségügyi dolgozóktól, az egekbe emelték az áram és a gáz árát, elvették a családtámogatásokat, több ezer embert tettek az utcára, sőt a nehéz időkben segítség helyett plusz terhet raktak a magyar vállalkozások és családok vállára - fogalmaztak.

A Fidesz kijelentette: a magyarok ebből nem kérnek. 

Az áprilisi választáson az emberek elsöprő többsége negyedszer mondott nemet a Gyurcsány-korszakra, ideje lenne, hogy a baloldal elfogadja a választók akaratát 

- kommentálták a DK pénteki bejelentését, miszerint a párt európai parlamenti képviselője, Dobrev Klára árnyékkormányt alakít.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában