Alapjogokért Központ

2022.09.05. 18:42

Donáth Anna újra akcióban: most épp a belpolitikai kampányok elbrüsszeliesítésén dolgozik

Gyorselemzés a LIBE Bizottság első őszi üléséről.

Budapest, 2022. április 3. Donáth Anna, a Momentum elnöke, a párt európai parlamenti képviselõje, miután leadta szavazatát az országgyûlési választáson és gyermekvédelmi népszavazáson a XI. kerületi Kelenvölgyi Általános Iskolában kialakított szavazókörben 2022. április 3-án. MTI/Demecs Zsolt

Fotó: Demecs Zsolt

A mai napon az Európai Parlament LIBE bizottsága elfogadta a Donáth Anna nevével fémjelzett, a politikai reklámtevékenység átláthatóságáról és célzásáról szóló véleményt. A javaslattal a Bizottság a belpolitikai kampányokba és választásokba történő nyílt beavatkozásra törekszik. Donáth Anna aktívan és tevékenyen vesz részt ebben a folyamatban, kiszolgálva a föderalista brüsszeli erők elvárásait és semmibe véve a magyar nemzeti érdeket - írják az Alapjogokért Központ elemzésében.

Hozzátették: a Bizottság valódi szándéka a nemzeti szuverenitás megsértése, a lopakodó hatáskörbővítés. A javaslat egyik legfőbb eleme a politikai reklámokkal szemben érvényesítendő átláthatósági követelmények uniós szintű teljes harmonizációja. 

Leszögezték: a szóban forgó jogszabály-tervezet az Európai Bizottság által 2020-ban előterjesztett demokrácia-csomag része. A hivatalos elképzelés arról szól, hogy meg kell erősíteni az európai demokráciát és meg kell őrizni a tagállami választások tisztaságát. 

A mázas szavak mögött azonban hamis szándék húzódik meg. Az uniós intézmények célja, hogy beleszóljanak a tagállami választási kampányokba és azok ellenőrzésébe. Az uniós intézmények a választásokat csak akkor látnák tisztának, amennyiben az általuk támogatott politikai erő nyeri el a választópolgárok bizalmát. Minden más esetben a választási kampány vagy a választások lebonyolítása a „demokrácia” megsértésének számítana - írják. 

Az elemzés rámutat, a demokrácia-csomag részeként Brüsszelből akarják megmondani, mi a politikailag korrekt reklám és mi a „fake news”. A nekik nem tetsző témákat, így a migrációellenes vagy az LMBTQ-propagandával szemben fellépő reklámokat pedig természetesen szankcionálnák, sőt betiltanák! 

Nem ez az első, hazánkkal szembeni akciója sem Donáth Annának, sem a LIBE Bizottságnak. Tavaly októberben Donáth tagja volt a LIBE hazánkba látogató delegációjának, mely – beavatkozva a hazai választási kampányba – a jogállamiság hazai helyzetét vizsgálva politikai vádaskodást folytatott a kormánnyal szemben - írják.

Hozzátették: a delegációt az a Gwendoline Delbos-Corfield francia zöldpárti képviselő vezette, akinek a Magyarországot elítélő koncepciózus jelentését várhatóan jövő héten fogadja el az EP plenáris ülése. A hazánknak járó uniós források elvételét javasló jelentéstervezetet júliusban Donáth Anna is megszavazta. A Magyarország és a magyar emberek érdekei ellen folytatott tevékenysége a LIBE Bizottság mai ülésén folytatódott. 

A javaslattervezet végső elfogadása esetén a „demokrácia” lesz az új jogállamiság: egy olyan új gumicsont, ami szubjektív módon, a brüsszeli döntéshozók szája íze szerint alkalmazható a brüsszeli diktátumoknak ellenszegülő, a nemzeti érdekeikért kiálló tagállamokkal szemben - zárul az elemzés.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában