Az FBI is nyomoz

2022.09.14. 13:13

Csomagba rejtett bomba robbant egy bostoni egyetemen (videó)

Felrobbant egy csomag a bostoni Északkeleti Egyetem kampuszán kedden késő este, az intézmény közleménye szerint egy alkalmazott könnyebb sérüléseket szenvedett.

Illusztráció

Forrás: Shutterstock

A hatóságok egy másik gyanús csomagot is találtak az egyetem mellett lévő Szépművészeti Múzeum közelében. A Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) is részt vesz a nyomozásban.

A felrobbant csomag egyike volt annak a kettőnek, amelyet kora este jelentettek a rendőrségnek. 

A másik csomagot a bostoni bombaszakértők semlegesítették a múzeumnál.

Az NBC Boston jelentése szerint a kampuszon talált csomag akkor robbant fel, amikor kinyitották az egyetem Holmes Halljának közelében.

A hatóságok további részleteket nem kívántak megosztani, de Shannon Nargi, az egyetem szóvivője közleményében arról számolt be, hogy 

a robbanás miatt az egyetem egy meg nem nevezett dolgozójának a keze könnyebben megsérült. Felipe Colon bostoni rendőrfelügyelő később elmondta, hogy a sérült egy 45 éves férfi volt.

A rendőrség este fél nyolc előtt érkezett a kampuszra. Az érintett épületet kiürítették.

Az Északkeleti Egyetem, amelynek mintegy 16 ezer hallgatója van, Boston belvárosában található.

Michael Davis, az egyetemi rendőrség vezetője újságíróknak kijelentette, hogy az egyetem biztonságos.

Kevin Hayden, Suffolk megye kerületi ügyésze átfogó vizsgálatot ígért az ügyben.

A Bostont Cambridge-től elválasztó Károly-folyó túloldalán lévő Harvard Egyetem és a Massachusettsi Műszaki Egyetem (MIT) bejelentette, hogy elővigyázatosságból fokozzák a járőrözést a kampuszukon, és felszólították a diákokat és a tanárokat, hogy jelentsenek minden gyanús dolgot.

A bostoni maratonon 2013-ban a célvonal közelében elhelyezett két bomba három nézőt megölt és több mint 260 embert megsebesített.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában