Ellentmondó nyilatkozatok

2022.08.30. 18:00

Nem volt békejobb – Jakab Péter meg sem kereste Márki-Zay Pétert (videó)

Jakab azt állította közösségi oldalán, hogy Márki-Zay visszautasította a békejobbot.

Márki-Zay Péter

Forrás: MTI

Fotó: Mohai Balázs

Ugyan Jakab Péter azt írta Facebook oldalán, hogy Márki-Zay Péter visszautasította a békejobbot, de az ellenzék volt miniszterelnök-jelöltje szerint Jakab semmilyen formában nem kereste meg őt. Márki azt is mondta a Mediaworks Hírcentrumnak, hogy ha megkeresi várja szeretettel.

Márki-Zay Péter októberben azt mondta, hogy ő leváltja az ellenzéket, valójában nem leváltotta hanem megbuktatta

– így kritizálta április 3-án este Jakab Péter, még Jobbik elnökként a baloldali pártok miniszterelnök-jelöltjét. Jakab Péter és Gyurcsány Ferenc elsőként tolta Márki-Zayra a bukás felelősségét.

Az azóta megbukott Jobbik elnök a közelmúltban adott egy interjút a 24.hu-nak, amiben arról beszélt, hogy már megbánta a kirohanását és ma már odaállna Márki-Zay Péter mögé a választási vereség estéjén. Jakab legutóbb pedig azt kommunikálta, hogy ugyan békejobbot kínált Márki-Zaynak, de nem fogata el.

Ehhez képest Márki-Zay Péter azt mondta a Mediaworks Hírcentrumnak, hogy csak a saját követőinek mondhatta, hogy megbánta, hogy nem állt mellette, mert sem vele, sem a Mindenki Magyarországa Mozgalommal nem vette fel a kapcsolatot.

Sőt a volt miniszterelnök-jelölt azt is elárulta, hogy azért kritizálta korábban sokat Jakab Pétert, mert szorosan együttműködött Gyurcsány Ferenccel, szerinte Jakab ezen sértődött meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában