Tragédia

2022.08.08. 19:45

Nem állt drog vagy alkohol befolyása alatt a horvátországi buszbaleset sofőrje

Nem állt drog vagy alkohol befolyása alatt annak a lengyel busznak a sofőrje, aki két nappal ezelőtt elvesztette uralmát a jármű felett és egy betonfalnak ütközött – közölte a horvát közszolgálati televízió (HRT) hétfőn. A balesetben 12-en vesztették életüket és 32-en sérültek meg.

Az ügyészség által megerősített információk szerint 

a lengyel sofőr, aki a végzetes időpontban a buszt vezette, 72 éves volt. A boncolási eredmények kimutatták, hogy nem állt drog vagy alkohol befolyása alatt és krónikus betegségben sem szenvedett 

– közölte a csatorna, hozzátéve, hogy a balesetben mind a sofőr, mind az 51 éves váltótársa életét vesztette.

A szerencsétlenség a Zágrábtól a magyar határig vezető sztrádán történt az észak-horvátországi Varasd közelében, a Brenznicki Hum és Komin közti autópálya-szakaszon, fél 6-kor.

A busz Varsó közeléből indult és zarándokokat szállított a bosznia-hercegovinai Medjugorjébe, Dél-Európa legismertebb és leglátogatottabb Mária kegyhelyére. A buszon nem voltak gyerekek. A sérülteket a zágrábi, varasdi és csáktornyai kórházba szállították.

 A horvát egészségügyi minisztérium hétfői tájékoztatása szerint 

két súlyos sérültnek továbbra is kritikus, míg a többieknek stabil az állapota.

Borítókép: Mentőalakulatok tagjai a buszbaleset helyszínén a Zágrábtól hatvan kilométerre északnyugatra fekvő Podvorec közelében 2022. augusztus 6-án (MTI/AP)

Címkék#buszbaleset

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában