Jogállamiság

2022.07.06. 19:48

Varga Judit: magyarellenes manőver az Európai Parlamentben

A magyar baloldalt is elkötelezetten támogató EP-képviselők akciója felháborító és elfogadhatatlan – írta közösségi oldalán az igazságügyi miniszter.

Egy német zöldpárti EP-képviselő szervezésében a mai nap folyamán sajtótájékoztatón mutatták be azt a tanulmányt, amely a Magyarországot megillető EU-források 100 százalékának befagyasztását szorgalmazza a jogállamisági kondicionalitásra hivatkozva…

– írta Varga Judit szerdán a Facebookon.

Az igazságügyi miniszter közölte: „Tudjuk, hogy van egy olyan csoport az Európai Parlamentben, melynek programja kizárólag annyiból áll, hogy Magyarországot és a magyar embereket támadják, de mostani húzásukkal még ők is átlépték azt a bizonyos határt.”

„A jogállamisági kondicionalitási eljárás kapcsán jelenleg szakmai párbeszéd folyik Magyarország és a Bizottság között. Mi készen állunk a tárgyalásra és a megegyezésre” – hangsúlyozta.

A hungarofób szólamokon játszó EP-képviselőknek sajnos nem kenyere a szakmai párbeszéd, ezért is jelentetnek meg egy ilyen tanulmányt, amely nemcsak mélységesen sértő, de az Európai Unió legalapvetőbb értékeit is teljességgel semmibe veszi

– írta Varga Judit.

„A magyar baloldalt is elkötelezetten támogató EP-képviselők akciója felháborító és elfogadhatatlan!” – zárta bejegyzését a tárcavezető.

Borítóképünkön Varga Judit igazságügyi miniszter. Fotó: MTI/Soós Lajos

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában