Mire készül a DK vezére?

2022.07.28. 19:25

Gyurcsány: az ellenállásból közösen kell lázadást formálni (videó)

„Készülünk” – ezt szinte minden nap kiírja Gyurcsány Ferenc a közösségi oldalára, és több DK-s politikus is megerősítette, hogy készülnek valamire. Barkóczi Balázs egyenesen odáig ment, hogy a kormány már meg is bukott.

Utcára kell hívni az embereket, és az ellenállásból közösen kell lázadást formálni. A lázadás akkor lehet eredményes, ha az kiterjedt, tömeges és tartós

– ez az idézet egy Gyurcsány Ferenc által jegyzett tanulmányból származik, amit 2019 februárjában hoztak nyilvánosságra.

Miután a balliberális oldal 2018-ban is vereséget szenvedett a Fidesszel szemben, Gyurcsány Ferenc már az ősszel arra biztatta az embereket, hogy vonuljanak utcára – írja a Mediaworks Hírcentrum. A DK vezére meg is hirdette a lázadás évét, aminek ürügyét először a Sargentini-jelentés, majd később a túlóratörvény szolgáltatta. Mint emlékezetes, már a téli hónapokban elkezdődtek az utcai vonulások, amik 2019 elejére fulladtak ki.

Ennek a tüntetéssorozatnak talán a legemlékezetesebb jelenete az volt, amikor a tüntetők fel akarták gyújtani az ország karácsonyfáját. De ugyanerre az időszakra esik az is, amikor néhány ellenzéki politikus megszállta az MTVA székházát, és Kunhalmi Ágnes nekifutott egy csukott ajtónak.

Most, hogy a baloldal 2022-ben minden eddiginél rosszabbul szerepelt az országgyűlési választásokon, Gyurcsány Ferenc és pártja megint készül valamire. Ennek lehetett az előszele az, hogy a nyáron ismét egy kisebb tüntetéshullám volt, aminek az ürügyét ezúttal a katatörvény szolgáltatta. Ezek a megmozdulások azonban minden eddiginél kevesebb embert tudtak megmozgatni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában