Migráció

2022.06.28. 16:05

Újabb magyar rendőri egység indul Észak-Macedóniába

A magyar rendőrök nemcsak a határ közvetlen közelében szolgálnak majd, hanem a mélységi területeken haladó utakon is.

Az Észak-Macedóniába induló 73. magyar rendőri kontingens tagjait búcsúztatta Czukor Gergely alezredes, az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) Határrendészeti Főosztályának osztályvezetője kedden Budapesten, a Készenléti Rendőrség központi objektumában.

Az ORFK a rendőrség honlapján közölte: a magyar rendőrség elkötelezett abban, hogy megakadályozza az illegális migránsok bejutását Magyarországra, illetve az Európai Unió területére. Ennek érdekében ajánlottak fel támogatást a nyugat-balkáni országoknak.

A tájékoztatás szerint a magyar rendőrök fő feladatként járőrszolgálatot látnak el a jogellenes határátlépések megelőzése és felderítése érdekében, illetve közreműködnek az embercsempészek, valamint az illegális migránsok előállításában.

A 29 fős észak-macedón kontingensben szolgálatot teljesítő magyar rendőrök saját szolgálati felszerelésükkel látják el feladataikat, intézkedési jogosultságukat a fogadó ország rendvédelmi szervének irányítása, felügyelete mellett gyakorolják – jelezték.

A magyar rendőrök nemcsak a határ közvetlen közelében szolgálnak majd, hanem a mélységi területeken haladó utakon is. A kontingens terepjárókkal, kézi éjjellátó készülékekkel, kézi hőkamerákkal, valamint mobil hőkamerával támogatja az érintett határszakasz védelmét – tették hozzá.

Borítóképünk illusztráció. Kutyás járőr a szerb-magyar határon álló biztonsági határzár első és második kerítéssora között futó manőverúton Röszke térségében 2017. április 28-án. Fotó: MTI/Kelemen Zoltán Gergely

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában