Orbán-Coe tárgyalás

2022.06.19. 12:18

Magyarország történetének legnagyobb sportrendezvényére készülünk

Orbán Viktor miniszterelnök és Sebastian Coe, a Nemzetközi Atlétikai Szövetség (IAAF) elnöke vasárnap a Karmelita kolostorban tárgyaltak egymással; a brit sportvezető a vizes világbajnokságra érkezett Budapestre, de tájékozódott a jövő évi budapesti atlétikai világbajnokság előkészületeiről is - közölte Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát irányító helyettes államtitkár.

2023. augusztus 19. és 27. között Budapest lesz a házigazdája a világ harmadik legnagyobb sporteseményének, az atlétikai világbajnokságnak. 

Magyarország történetének legnagyobb sportrendezvényéről van szó, amelyre több mint 200 ország atlétái érkeznek, és amelynek a hírei több mint egymilliárd emberhez jutnak majd el - mondta a sajtófőnök.   

FÜRJES Balázs; ORBÁN Viktor; COE, Sebastian
A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (j) tárgyal Sebastian Coe-val, a Nemzetközi Atlétikai Szövetség (IAAF) elnökével (b2) a Karmelita kolostorban 2022. június 19-én. A brit sportvezető a vizes világbajnokságra érkezett Budapestre, de tájékozódott a jövő évi budapesti atlétikai világbajnokság előkészületeiről is. Szemben Fürjes Balázs nemzetközi sporteseményekért felelős államtitkár (k) - aki tavaly júniusban meghívottként bekerült a FINA vezető testületébe (Bureau)
Forrás: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Orbán Viktor és Sebastian Coe elégedetten nyilatkoztak a szervezésről, megállapították, hogy minden a terv szerint halad.  

Az IAAF elnöke ezen a tárgyaláson is kiemelte: nagyon jó csapat dolgozik azon, hogy fantasztikus világbajnokságot láthasson a közönség.

Borítókép: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (b) fogadja Sebastian Coe-t, a Nemzetközi Atlétikai Szövetség (IAAF) elnökét (j2) a Karmelita kolostorban 2022. június 19-én. A brit sportvezető a vizes világbajnokságra érkezett Budapestre, de tájékozódott a jövő évi budapesti atlétikai világbajnokság előkészületeiről is. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában