Ítéletidő

2022.06.05. 14:38

Halálos áldozata, több sérültje van a franciaországi heves viharoknak – videó

Egy embert meghalt és 15-en súlyosan megsérültek a Franciaországot vasárnap virradóra sújtó heves viharokban, amelyek hatása a Météo-France meteorológiai szolgálat szerint a nap folyamán már csökkenőben volt.

A normandiai Rouenban 30 év körüli nőt sodortak el az áradások, majd gépkocsi alá szorulva vesztette életét – közölte a helyi önkormányzat.
 Gérald Darmanin belügyminiszter vasárnap délelőtti sajtótájékoztatóján elmondta: 

a viharos időjárásnak 15 súlyos sérültje van, köztük egy 13 éves fiú, akinek az állapota válságos.   

A belügyminiszter kiemelte: 20 év óta először fordult elő, hogy az országnak ilyen jelentős területén egyszerre több vihar is kitört. Az anyagi károk közül megemlített egy hidat a nyugat-franciaországi Mayenne megyében, és bortermelő vidékeket az ország délnyugati részén.

A viharos időjárás szombat délutántól a 100-ból 65 megyét érintett, vasárnap 15 ezer háztartásban nem volt áramszolgáltatás. 

Helyenként a szél óránkénti sebessége elérte a 100 kilométert, az ország délnyugati részén pedig több centiméteres jégdarabok hullottak az égből, köztük a világhírű francia brandy, az Armagnac szőlővidékein.Helyi termelők az AFP francia hírügynökségnek elmondták: 

4-5 ezer hektárra becsülik a vihar által sújtott szőlőterületet, és több tízezer hektárnyi termőterületet is érintenek a viharkárok.

Borítókép: illusztráció (Shutterstock)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában