Megtámadták a rendőröket

2022.02.09. 17:04

Tomboltak a migránsok Torino utcáin, miután győzött a szenegáli válogatott

Miután Szenegál labdarúgó-válogatottja megnyerte az Afrika kupát, több száz bevándorló kezdett el tombolni a külvárosban: kukákat borogattak fel, és megtámadták az intézkedő rendőröket.

Torino migránsok lakta negyedeiben folyamatos a gettósodás és a marginalizálódás, aminek következtében csökken a közbiztonság szintje. Az olasz nagyváros egyes negyedeit gyakran bevándorlókból álló bűnbandák tartják rettegésben – írja a V4NA hírügynökség.

A szenegáli labdarúgó-válogatott kupagyőzelme után a város egyik migránsok lakta negyedében több száz ember lepte el az utcákat, a környéken órákig tomboltak a bevándorlók. 

Egy videó tanúsága szerint az egyik rendőrautót körbevették a szenegáli csapatnak szurkoló bevándorlók, és megpróbálták megakadályozni, hogy a rendőrök elhajtsanak az autójukkal. Amikor pedig sikerült kijutni a migránsok gyűrűjéből, a bevándorlók a kocsi után futottak és rugdosni kezdték, majd tovább folytatták a tombolást.

Több civil és rendőrautót nem engedtek be a bevándorlók a környékre, egy csapat erőszakos külföldi pedig többször nekiment az autóknak, köztük egy rendőrautónak is.

A tomboló tömeg kukákat borított fel, szemetet és több megrongált autót hagyott maga után. 

Torinón kívül is számos esetben kellett a rendőröknek tomboló migránsokhoz kivonulni a kupagyőzelem után. Milánóban, Cataniában és Nápolyban is ünnepelték a szenegáli szurkolók az Afrikai Nemzetek Kupáján aratott győzelmet, a maguk erőszakos módján. Többször lehetett motorháztetőkön csúszkáló embereket látni, többen száguldoztak az utcákon.

Giorgia Meloni a közösségi oldalán ítélte el az eseményeket. Úgy fogalmazott, 

az őrület és a téboly újabb jeleneteit láthattuk Torinóban. A bevándorlókból álló bandák pánikot keltenek az utcákon, és visszavonulásra kényszerítik a rendőröket. Az állam megadja magát a bűnözésnek, és a migránsokból álló bandáknak. Ezért is Lamorgese miniszter asszonynak jár a köszönet

– tette hozzá.

“Ez a Demokrata Párt és az Öt csillag mozgalom eredménye. Az utcák lepusztulnak, mert afrikai bevándorlókból álló bandák támadták meg a környékre kiérkező rendőrautókat, és futamították meg a rendfenntartó erőket. Az önkormányzatnak komolyabb kötelezettséget kell vállalnia, mert Észak-Torino folyamatosan gettósodik, és az afrikai maffia átveszi a hatalmat az utcák felett”- nyilatkozta Augusta Montaruli az Olaszország Fivérei párt parlamenti képviselője és Maurizio Marrone jogi ügyekkel foglalkozó regionális tanácsos.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában