Apja nyomdokait követi

2022.02.22. 18:54

Soros fia a liberális elvtársainál tartott lobbiturnét

A milliárdos spekuláns fia, Alexander Soros is részt vett a biztonságpolitikai csúcson Münchenben, ahol a világ liberális elitjével egyeztetett.

Rengeteg meghívott vett részt a nemzetközi biztonságpolitikai konferencián Münchenben. Soros György fia, Alexander Soros is ellátogatott a rendezvényre a Nyílt Társadalom Alapítvány (OSF) elnökhelyetteseként, és több megbeszélésen is részt vett a világpolitika liberális szereplőivel – derül ki a fiatalabbik Soros közösségi oldalán megosztott fotókból.

A V4NA nemzetközi hírügynökség beszámolt róla, hogy a tőzsdecápa fia találkozott az Egyesült Államok képviselőházának demokrata párti elnökével, Nancy Pelosival. Soros egy fotót is megosztott az elnökkel, a bejegyzésében pedig megköszönte Pelosinak mindazt, amit a demokráciáért és az emberi jogokért tesz az Egyesült Államokban és világszerte.

Az ifjú Soros nem először egyeztetett a demokrata politikusnővel, hiszen 2019 szeptemberében közvetlenül azelőtt találkoztak, hogy Pelosi vezetésével megindult a Donald Trump akkori elnök elleni alkotmányos vádeljárás, amelyről kiderült, hogy egy gondosan előkészített akció volt, és az elnök elmozdítását célozta meg.

Soros fia Chris Murphy amerikai szenátorral is tárgyalóasztalhoz ült, aki egyike azon politikusoknak, akiket Soros rengeteg pénzzel támogatott a kampányaik során.

Soros György fia az észt miniszterelnökkel is személyesen egyeztetett a konferencia alatt. Kaja Kallas korábban európai parlamenti képviselő volt, és szerepelt abban a kiszivárgott kiadványban, ami Soros György megbízható szövetségeseit listázta. Soros a közös fotóhoz hozzáfűzte, hogy inspiráló beszélgetésen vannak túl.

A lobbiturnéból nem maradhatott ki Maia Sandu moldáv elnök sem. A politikusnő pártja 2017-ben és 2018-ban több millió lejt kapott Soros alapítványától, mindenféle civil szervezeteken keresztül. Eközben a párt rendszeresen adományokat kért a moldáv állampolgároktól. Óriási botrány robbant ki, amikor kiderült hogy Sanduék rengeteg támogatást kapnak, miközben adományokért könyörögnek. Ennek ellenére Alexander Soros a demokrácia és a jó kormányzás világklasszis bajnokát látja az elnökben.

Alexander Soros Bécs szociáldemokrata polgármesterével folytatta a megbeszélések sorát. Michael Ludwig korábban rangos kitüntetést adott át Soros Györgynek a városért nyújtott szolgálataiért.

A történtekről eredetileg a V4NA hírügynökség számolt be.

Borítókép: Facebook/Alexandersorospublic

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában