Lenézi őket

2022.02.10. 16:35

Márki-Zay szerint nem biztos, hogy a nők meg tudnak fejteni egy keresztrejtvényt (videó)

A nőkről is lealacsonyító módon beszélt, sértegette őket Márki-Zay Péter egy videójában. A baloldali jelölt még múlt év áprilisában a szokásos heti értékelőjében azt állította, hogy soha nem nevezte bunkónak a vidékieket, de vannak olyan buta emberek, akik ezt félreértették - emlékeztet összeállításában a Mediaworks Hírcentruma.

Érdemes szó szerint idézni Márki-Zay Péter szavait:

Például a keresztrejtvényfejtős megoldás, és tessék elképzelni, hogy küldtek nekem, ez a vidéki Fidesz-szavazó küldött nekem egy teljesen megfejtett keresztrejtvényújságot. Tehát fantasztikus, ez a szegény asszony, lehet, hogy egyébként asszony, nem tudom, a helyesírása alapján gondolom csak. Hát szépséghibája csak, hogy ez az asszony egy olyan újságot küldött, amelyben az egyik keresztrejtvény ugyan nem volt megfejtve (itt mutatta a borítóképet – a szerk.), a többi ugyan meg volt fejtve, de ebben benne van a megoldás is mindenhol. Tehát nem tudjuk, hogy ő mennyire saját kútfőből tudta megfejteni.

Márki-Zay Péter tehát

egy levél és egy kitöltött keresztrejtvény alapján több általánosító és a nőket sértő következtetést is levont.

Egyrészt a vélhetően - szerinte - rossz helyesírásból mindjárt arra jutott, hogy egy nő küldhette a levelet:

ezek szerint Márki-Zay úgy látja, hogy a nők nem tudnak helyesen írni.

Másrészt kétségbe vonta, hogy a beküldő saját erőből képes lett volna megfejteni a keresztrejtvényt. Mindezt gúnyos jelzőkkel, fölényeskedő stílusban adta elő a videóban, ezzel is megsértve a szóban forgó "szegény asszonyt".

Amint arról már több írásunkban beszámoltunk, a baloldal miniszterelnök-jelöltje

rendszeresen becsmérli a vidéki embereket, tudatlannak, bunkónak, ostobának nevezve őket.

A fent idézett példa előzménye az volt, hogy egy másik videójában Márki-Zay úgy fogalmazott,

hogyha egy vidéki városban a Fidesz összegyűjti a legjobb embereit, akkor valószínűleg egy keresztrejtvényt nem tudnának megfejteni.

A baloldal miniszterelnök-jelöltje a migráció kapcsán korábban azt mondta, hogy

szerencsétlen, megtévesztett, tájékozatlan vagy ostoba emberek

szavaznak a Fideszre, akik jellemzően vidékiek. Szavai szerint ugyanis a kormánypártok "telepítenek be migránsokat". Amikor Márki-Zay erről beszélt, akkor egy 2019-es adatot idézett, amely szerint abban az évben több mint 50 ezer külföldi telepedett le hazánkban. Csakhogy a szóban forgó emberek többsége külhoni magyar, a többiek között pedig sok az uniós állampolgár, akik szabadon mozoghatnak az EU országai között. A baloldal jelöltje tehát "migránsoknak" nevezte a külhoni magyarokat.

Márki-Zay rendszeresen tesz gyűlölködő megjegyzéseket a falusi emberekre, ostobának és tudatlannak is nevezte már őket. A baloldali kormányfőjelölt egyáltalán nem bánta meg szavait, sőt még rá is kontrázott. – Az, hogy vannak vidéken bunkók, az nem azt jelenti, hogy minden vidéki bunkó – mondta, szavait pedig egyfajta bocsánatkérésnek szánta. Aztán kiderült, hogy valójában csak önmagára és néhány más vidéki polgármesterre gondolt, mint akik nem "bunkók".

Arról is beszélt máskor, hogy

a szegény, tudatlan vidékieket fel kell világosítani,

méghozzá úgy, hogy budapesti aktivistáknak kell eljuttatni a baloldali propagandát a vidékiekhez, ehhez pedig meg kell szállni a településeket.

Borítókép: Márki-Zay Péter egy székesfehérvári lakossági fórumon, fotó: Fejér Megyei Hírlap / Fehér Gábor

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában