gyújtóléggömbök

2021.07.04. 22:26

Izrael megtorló légi csapásokat mért palesztin katonai célpontokra

Izrael szombat este légi csapásokat mért a Gázai övezetben a Hamász katonai létesítményeire válaszul arra, hogy a radikális palesztin szervezethez köthető szélsőségesek gyújtószerkezetekkel felszerelt léggömböket indítottak a zsidó állam területére – közölte az izraeli hadsereg.

Az izraeli bombázás célpontjai egy rakétakilövő állás és egy fegyvergyártó létesítmény voltak. Egészségügyi források szerint egy ember súlyosan megsebesült a légitámadásban.

Az izraeli fegyveres erők emellett beszámoltak arról is, hogy Ciszjordániában egy feltételezett palesztin merénylővel végeztek. A nap folyamán összetűzés alakult ki zsidó telepesek és a helyi palesztin lakosok között. A katonák igyekeztek közbeavatkozni, amikor is egy háztetőről egy férfi robbanószerkezetet dobott feléjük, mire válaszul tüzet nyitottak „a veszély semlegesítésére”.

A palesztin hatóságok szerint egy 20 éves férfi vesztette életét az incidensben.

Izrael és a gázai szélsőséges iszlamista szervezetek között május elején rakétaháború robbant ki, miután Jeruzsálemben összecsaptak egymással palesztin tüntetők és az izraeli biztonsági erők az iszlám vallás harmadik legszentebb helyén, az al-Aksza mecsetnél. A 11 napos vérontásban a Gázai övezet 255 lakója és 13 izraeli vesztette életét. A rakétaháborúnak május 21-ére virradóra megkötött tűzszünet vetett véget, ennek ellenére szélsőségesek többször is indítottak gyújtószerkezetekkel felszerelt léggömböket Izrael területe ellen, amire a zsidó állam légicsapásokkal felelt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában