Ország-világ

2021.07.20. 17:40

Cseh Katalin úgy vág vissza, hogy nem mond igazat

A Momentum uniós képviselője a cégiratokra hivatkozik, de igencsak pontatlanul.

Cseh Katalin, a Momentum EP-listavezetõje a párt eredményváró rendezvényén a Dürer Rendezvényházban az európai parlamenti (EP-) választás napján, 2019. május 26-án.

Forrás: MTI

Fotó: Illyés Tibor

Megpróbálta kimagyarázni magát Cseh Katalin a körülötte kialakult botrányos helyzetből, de a Momentum uniós képviselője úgy próbálta ezt megtenni, hogy lényegében valótlan állítást tett. A politikust nyilvánvalóan megcáfolják a céges iratok – írja a Magyar Nemzet.

A Bennfentes.net keddi lebuktató cikke kapcsán Cseh Katalin a közösségi médiában úgy fogalmazott: az írás szerinte pusztán propagandacikk, ami lejáratónak is nehezen nevezhető. A Momentum európai parlamenti képviselője azzal érvel, hogy a tényfeltáró cikk egyszerűen összeadta az ugyanabba az ipari parkba bejegyzett összes cég és vállalkozás által elnyert uniós támogatást, ahol az a nyomda is működik, amit egykor édesapja vezetett. „Az pedig egyértelműen kiderül a cégiratokból, hogy én évekkel ezelőtt, jóval azelőtt, hogy politikai pályára léptem, lemondtam a cégvezetésről” – írta Cseh Katalin.

A valóság ezzel szemben az, hogy – miként az éppen a cégiratokból kiderül – a politikus 2013. január 25-től 2018. január 10-ig vezette a Pannónia Nyomda Kft.-t, miközben már 2015-ben a Momentum Mozgalom alapítói között volt, majd 2017 augusztusában, a párttá alakulás után elnökségi taggá választották. Ezek szerint hosszú időn át közéleti szereplőként, politikusként vezette a nyomdacéget, amivel uniós pénzeket nyert el – olvasható a Magyar Nemzet cikkében.

Forrás: Magyar Nemzet

Mint arról hírportálunk is beszámolt, Cseh Katalint lebuktatta kedden a Bennfentes.net cikke: az oknyomozó portál különféle adatbázisokból kikutatta, hogy összesen 4,8 milliárd forint európai uniós támogatás landolt azoknál a vállalkozásoknál, amelyek különböző szálakon a Momentum európai parlamenti képviselőjének volt családi vállalkozásához köthetők. Mindezt úgy, hogy a baloldal egyik rendszeresen hangoztatott állítása szerint idehaza szinte csak Fidesz-közeli cégek juthatnak uniós pénzekhez.

Borítókép: Cseh Katalin, a Momentum EP-listavezetője a párt eredményváró rendezvényén a Dürer Rendezvényházban az európai parlamenti (EP-) választás napján, 2019. május 26-án

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában