megtérül

2021.05.25. 19:50

Varga Mihály: lehetőséget ad, aki a nevelésbe fektet be

A kormány jelentős erőket fektet az oktatásba – jelezte a pénzügyminiszter.

A megújuló Szent Angéla Ferences Általános Iskola és Gimnázium bokrétaünnepsége Budapesten

Forrás: MTI

Fotó: Szigetváry Zsolt

A nevelésbe történő befektetés fontosságáról beszélt a pénzügyminiszter kedden Budapesten, a megújuló Szent Angéla Ferences Általános Iskola és Gimnázium bokrétaünnepén.

Ha a nevelésbe fektetünk be, akkor a gyerekeinknek adunk olyan lehetőséget, amelyet kihasználva, az életbe kikerülve meg tudják majd állni a helyüket – hangoztatta Varga Mihály.

Kijelentette: öröm, hogy bővül a II. kerület egy jeles épülete. A kormány 2018-ban arról döntött, hogy 3 milliárd forinttal támogatja a beruházást – közölte.

Úgy vélekedett, hogy vannak még kihasználatlan lehetőségek az egyházi oktatásban. Az egyház közösséget jelent – tette hozzá.

A miniszter jelezte, hogy a kormány másutt is jelentős erőket fektet az oktatásba: a napokban indult az új tornaterem építése előtti bontás a Szabó Lőrinc Kéttannyelvű Általános Iskola és Gimnáziumnál, de a ferencesek Pasaréten található közösségi házat is megújítják.

Fürjes Balázs, a Miniszterelnökség Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkára azt hangoztatta, hogy iskolát és templomot építeni a legfontosabb dolgok közé tartozik. A mostani beruházás keretében kápolna is készül – jegyezte meg.

Úgy vélekedett, hogy álmodni bátran, tervezni felelősen, építeni pedig fegyelmezetten kell.

Minden adott, hogy még jobb hely legyen a Szent Angéla Ferences Általános Iskola és Gimnázium – jelentette ki az államtitkár.

A Pénzügyminisztériumnak az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írták, hogy a fennállásának 100. évfordulóját jövőre ünneplő Szent Angéla Ferences Általános Iskola és Gimnázium a II. kerület egyik legnépszerűbb intézménye, ahol 24 osztályban több mint 700 diák tanul.

A mostani beruházás eredményeképpen létrejön az intézmény új közösségi tere, amely méltó helyszínéül szolgál majd a rendezvényeknek. Megújul az iskola könyvtára, valamint kialakítanak egy új szaktantermi szárnyat is a természettudományi tárgyak magasabb színvonalú oktatása érdekében – olvasható a közleményben.

Borítókép: Varga Mihály pénzügyminiszter és Fürjes Balázs, a Miniszterelnökség Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkára a megújuló Szent Angéla Ferences Általános Iskola és Gimnázium bokrétaünnepségén 2021. május 25-én.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában