Ország-világ

2021.05.13. 10:58

Növelné a magyar felsőoktatás versenyképességét a Fudan campusa

A Századvég oktatáspolitikai üzletágának igazgatóhelyettese szerint a hallgatók olyan piacképes, gyakorlati tudást és diplomát szerezhetnek, amely óriási előnyt jelent majd a munkavállaláskor.

Növelné a magyar felsőoktatás versenyképességét a kínai Fudan Egyetem magyarországi campusa – közölte a Századvég oktatáspolitikai üzletágának igazgatóhelyettese csütörtökön a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

Horváth Orsolya elmondta: a Fudan Egyetem Kína harmadik legnagyobb egyeteme, egy 2021-es brit, 1453 felsőoktatási intézményt vizsgáló nemzetközi rangsorban pedig a 34. helyen áll.

Az egyetem hatvan professzort adott a 15 legjobb brit és amerikai egyetemeknek, különböző szakfolyóiratokkal rendelkezik, több mint tíz diszciplina területén nyújt képzéseket, mintegy 300 kutatóközpontja és 33 ezer hallgatója van – sorolta.

A Fudan csaknem 200 tengerentúli egyetemmel ápol kapcsolatokat, ezek közül 130 egyetemen csereprogramra van lehetőség, amely a hallgatóknak és az oktatóknak is mobilitási lehetőséget nyújt – közölte Horváth Orsolya.

Hozzátette: az egyetemnek kiemelten jó kapcsolata van a helyi vállalkozásokkal is, így ha tudományos eredmény születik, gyorsan termék lesz belőle.

Az igazgatóhelyettes szerint a Fudan Egyetem a magyar felsőoktatás nemzetköziesedésében vállalhat nagy szerepet, a hallgatók pedig olyan piacképes, gyakorlati tudást és diplomát szerezhetnek, amely óriási előnyt jelent majd a munkavállaláskor.

A hallgatók olyan csereprogramokban vehetnek részt, amelyek a kiválóság megosztására fókuszálnak, ezzel erősítve a hallgatók és oktatók versenyét, így Magyarország regionális tudásközponttá válhat – jelentette ki Horváth Orsolya.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában