Ország-világ

2021.05.25. 20:22

Miniszterelnök: a magyar családok helyett a klímarombolók fizessenek! (videó)

A kormányfő videójában elmondta: három fontos kérdést vitattak meg.

A klímavédelem fontos, de az árát a magyar családok helyett a klímarombolóknak kell megfizetniük – közölte Orbán Viktor miniszterelnök az európai uniós tagországok állam- és kormányfőinek kedd délutáni tanácskozásának lezárása után Facebook-oldalán.

A kormányfő videójában elmondta: három fontos kérdést vitattak meg. A vakcinákkal kapcsolatban azt hangsúlyozta: „Magyarország hónapokkal jár a többiek előtt”.

Az olaszok és a spanyolok kezdeményezésére megvitatták a migráció kérdését is, hiszen „ezrével érkeznek illegális migránsok az európai kontinensre”. Erről a jövő hónapban „mélységében és a döntések reményében” tárgyalnak majd. „Magyarország továbbra sem fogadja el, hogy mi vegyük át az illegálisan ide érkezett és beengedett migránsokat” – jelentette ki.

Hozzátette: a klímaügyben arról tanácskoztak, „ki fizesse a klímavédelem árát”.

Az egyik csoport szerint azt az üzemanyag, a benzin és a lakás adójának formájában az emberekkel kellene megfizettetni. A másik csoport – köztük minden közép-európai ország – azt mondja: a klímavédelem árát a klímarombolóknak kell megfizetniük, tehát viseljék a terhet a nagy cégek. Ez a vita a jövő hónapban folytatódik – közölte Orbán Viktor.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában