támadásokra készültek

2021.05.20. 20:35

Fegyvereket foglalt le az osztrák rendőrség

A merényleteket az érintett személyek egy múlt szombati tüntetés alkalmával tervezték, de egy nappal előtte rajtuk ütöttek.

Lőfegyvereket, lőszert és kardokat foglalt el csütörtökön az osztrák rendőség egy csoporttól, amely ellenszegült a koronavírus terjedését korlátozó szabályoknak, és a gyanú szerint támadásokra készült a hatóságok ellen.

A csoport tagjai arról váltottak üzeneteket egymással, hogy miként készítsenek úgynevezett csőbombákat és Molotov-koktélokat a rendőrség ellen. A belügyminisztérium tudomása szerint más támadásokra is készültek. A minisztérium azt nem jelentette be, hogy miként szerzett erről tudomást

A merényleteket az érintett személyek egy múlt szombati tüntetés alkalmával tervezték, de egy nappal előtte rajtuk ütöttek, és több lakást átkutattak, és több embert kihallgattak.

A fegyvereken kívül találtak 3500 lőszert, védőöltözeteket, páncélokat és rádiókat is elkoboztak.

„Nehéz elhinni, hogy mire készültek a koronavírus-tagadók” – mondta Karl Nehammer belügyminiszter, aki szerint a félkatonai felszerelés a terrorista egyesületekre emlékeztetett.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában