covid-19

2020.10.06. 22:47

Srí Lankán betiltották a nyilvános rendezvényeket

A tiltásról azután döntöttek, hogy 466 koronavírus-fertőzöttet regisztráltak egy ruhagyárban a fővárostól, Colombótól északra található Gampaha kerületben.

Betiltották a nyilvános rendezvényeket kedden Srí Lankán, ahol a legtöbb új, igazoltan koronavírus-fertőzöttet regisztrálták egy nap leforgása alatt a járvány kezdete óta – közölte az egészségügyi minisztérium.

További rendelkezésig betiltották az összes kiállítást, a nagyobb konferenciákat, bulikat, bel- és kültéri eseményeket, a zenés műsorokat és a vallási összejöveteleket – derül ki a tárca közleményéből.

A tiltásról azután döntöttek, hogy 466 koronavírus-fertőzöttet regisztráltak egy ruhagyárban a fővárostól, Colombótól északra található Gampaha kerületben. A hatóságok emiatt kénytelenek voltak meg nem határozott ideig tartó vesztegzár alá vonni a környéket.

Srí Lankán eddig úgy tűnt, hogy sikerült felülkerekedni a járványon, az országban ezt megelőzően április végén jegyezték fel legutóbb esetét a közösségen belüli fertőzésnek. A gyári esetet megelőzően az országban mindössze 3200 koronavírus-fertőzéses esetet és a fertőzésből eredő 13 halálesetet regisztráltak.

A Srí Lanka szomszédos térségében található Malajziában, ahol az elmúlt két nap során rekordot döntött a naponta feljegyzett újabb koronavírus-fertőzéses esetek száma, mindazonáltal nem fognak ismét szigorú korlátozásokat bevezetni Muhyiddin Yassin malajziai miniszterelnök bejelentése szerint.

„A kormány nem tervezi ismét bevezetni a mozgást szabályozó rendeletet” – mondta a kormányfő, utalva a március közepén elrendelt, majdnem két hónapig tartó vesztegzárra utalva, amelynek értelmében az emberek jelentős részének otthon kellett maradnia, és amely szabály megsértése miatt több mint 23 ezer embert tartóztattak le a hatóságok.

A miniszterelnök szerint túl nagy hatással lenne az ország gazdasági és szociális rendszerére, ha ismét bevezetnének ilyen korlátozásokat.

A miniszterelnök bejelentését megelőzően nem sokkal a malajziai egészségügyi minisztérium rekordszámú, 631 újabb koronavírus-fertőzöttről számolt be.

Malajziában eddig kevesebb mint 14 ezer koronavírus-fertőzöttet és a fertőzésből eredő 141 halálesetet regisztráltak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában