nem beszámítható

2020.06.15. 09:31

Vádat emeltek a lányát savval leöntő férfi ellen

Az Orosházi Járási Ügyészség indítványozta, hogy a beszámítási képességében súlyosan korlátozott férfit próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre ítéljék.

A 64 éves, zaklatás miatt már büntetett, pszichiátriai betegsége okán téveszméktől szenvedő férfi korábban egy fürdőben dolgozott. Munkahelyén megszerzett egy hidrogén-kloridot tartalmazó, erősen savas kémhatású vizes oldatot, amelyet aztán egy félliteres műanyag palackba töltött.

A 19 éves lányt – akivel kapcsolatban olyan tévképzete alakult ki, amely szerint azzal, hogy párkapcsolatot létesít, erkölcstelen életmódot folytat – arcán és mellkasán leöntötte a sósavas oldattal a buszállomáson.

A lány egy közeli büfében levette ruháját és lemosta testét, de így is súlyos sérüléseket szenvedett.

Az apa ellen aljas célból elkövetett súlyos testi sértés bűntette miatt emeltek vádat. Az Orosházi Járási Ügyészség indítványozta, hogy a beszámítási képességében súlyosan korlátozott férfit próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre ítéljék, rendeljék el pártfogó felügyeletét és azt, hogy kezelésnek vesse alá magát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában