interneten és postán

2020.06.04. 10:41

Augusztus 15-ig lehet majd beküldeni az új nemzeti konzultáció válaszait

A kérdőív a járványügyi készültség fenntartásával is foglalkozik.

A kormány eredményesen lezárta a járvány elleni védekezés első szakaszát, viszont a szakértők arra hívják fel a figyelmet, hogy a járványnak jöhet egy második hulláma, így eljött az ideje, hogy a kormány párbeszédet folytasson arról, mely intézkedéseket támogatják a magyarok – mondta Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára az M1-en.

Az egészségügyi szakvélemények alapján is azok a legjobb intézkedések, amelyeknek a legnagyobb a társadalmi támogatottsága – jegyezte meg a politikus.

A kérdőív többek között foglalkozik a járványügyi készültség fenntartásával – tudatta, hozzátéve, ez egy aktuális felvetés, hiszen a rendkívüli veszélyhelyzet feloldásáról júniusban szavaz az Országgyűlés. A várható újabb hullám okán a járványügyi készültséget fenn kell tartani, az operatív törzsnek üléseznie kell, és az egészségügy felkészült állapotban kell, hogy maradjon – fogalmazott.

Dömötör Csaba közlése szerint a konzultáció kitér arra is, hogy az emberek mennyire értenek egyet az idősotthonok védelmének erősítésében, továbbá a védőfelszerelés-gyártás magyarországi kapacitásainak növelésének kérdését is felveti a kérdőív. Utóbbi kapcsán megjegyezte, hogy „óriási” verseny indult el a védőfelszerelésekért, így jelenleg fontos kérdés, hogy Magyarország mit tud tenni azért, hogy ne legyen kiszolgáltatott.

A konzultáció több más gazdasági kérdést is tartalmaz, hiszen az emberéletek védelme mellett a munkahelyteremtés is fontos szempont – hangsúlyozta Dömötör Csaba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában