felhívás

2020.04.24. 22:04

Kozma Imre atya: írjuk alá a nemzeti régiókról szóló petíciót!

Az aláírásgyűjtés célja, hogy Európa őshonos nemzeti közösségei – köztük a határon túli magyarok – megőrizhessék nemzeti identitásukat szülőföldjükön, és ehhez az Európai Uniótól is forrásokat kaphassanak.

Pécs, 2019. október 3. Kozma Imre atya, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat (MMSZ) alapító elnöke beszédet mond az MMSZ megújult Dél-Dunántúli Régióközpontjának átadásán Pécsen 2019. október 3-án. MTI/Sóki Tamás

Forrás: MTI

Fotó: Sóki Tamás

A nemzeti régiók védelmében indított európai polgári kezdeményezés támogatását szolgáló, Székely Nemzeti Tanács (SZNT) által indított aláírásgyűjtés támogatására buzdít Kozma Imre atya, a Betegápoló Irgalmasrend vezetője, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat alapító elnöke.

Kozma atya emlékeztet arra, hogy május 7-éig van szükség egymillió aláírás összegyűjtésére, ezért is kér minden magyar embert, hogy a www.irdala.hu weboldalon vagy a www.nemzetiregiok.eu címen szignálja a petíciót.

A kezdeményezőknek május 7-ig minimum hét uniós tagállamból egymillió aláírást kell összegyűjteniük ahhoz, hogy a kezdeményezés a brüsszeli döntéshozók asztalára kerülhessen.

A nemzeti régiókról szóló európai polgári kezdeményezés azt a célt szolgálja, hogy uniós szintű jogszabály szülessen azon régiók kiemelt támogatásáról, amelyeket nemzeti, etnikai, kulturális, vallási, nyelvi sajátosságok különböztetnek meg az őket körülvevő régióktól.

Az aláírásgyűjtés célja, hogy Európa őshonos nemzeti közösségei – köztük a határon túli magyarok – megőrizhessék nemzeti identitásukat szülőföldjükön, és ehhez az Európai Uniótól is forrásokat kaphassanak.

Kozma atya a Betegápoló Irgalmasrend Facebook-oldalán így fogalmaz: „Kérés minden magyarhoz, akinek van segítő jobbja! Minden kattintás „mentőöv”: www.irdala.hu. A nagyreményű Európában Európa őshonos nemzeti kisebbségei a 21. században megmaradásukért küzdenek. Európa igazai segítségét várják.

Mi, magyarok a Trianon-diktátum 100. évfordulóján elsősorban a nemzettestből kiszakított, árvaságra juttatott, őshonos magyar kisebbség sorsáért aggódunk, de szolidaritásban minden európai kisebbséggel. Csak egy kattintás, és életeket ment!”

Borítókép: Kozma Imre atya, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat (MMSZ) alapító elnöke beszédet mond az MMSZ megújult Dél-Dunántúli Régióközpontjának átadásán Pécsen 2019. október 3-án.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában