500. gól

2021.02.08. 17:00

Szokatlanul visszafogottan nyilatkozott Ibrahimovic

Zlatan Ibrahimovic, az AC Milan svéd csatára klubkarrierjének 500. és 501. gólját is megszerezte az olasz futballélvonal 21. fordulójának vasárnapi meccsén, amelyen a milánói csapat 4-0-ra nyert a Crotone ellen: a több mint félezer találatot 22 év alatt, hét bajnokságban és kilenc klubban érte el.

AC Milan's Swedish forward Zlatan Ibrahimovic celebrates after scoring his second goal during the Italian serie A football match AC Milan vs Crotone on February 7, 2021 at the San Siro stadium in Milan. (Photo by MIGUEL MEDINA / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Miguel Medina

A duplázó „Ibra”, aki önbizalom dolgában sem állt soha rosszul, ezúttal szerényen értékelte saját teljesítményét, s a ritka határ átlépését.

„Nem az ötszáz gól a lényeg, az az igazán fontos, hogy minden lehetséges módon segítsem a csapatot. Az a dolgom, hogy betaláljak a kapuba, és megteremtsem az esélyt a gólszerzésre”

- idézte a Sky Italia Ibrahimovicot, aki pályafutása alatt a Malmőben, az Ajaxban, a Juventusban, az Internazionaléban, az FC Barcelonában, a Paris Saint-Germainben, a Manchester Unitedben és a Los Angeles Galaxy csapatában játszott. Az amerikai együttestől 2019 végén tért vissza az AC Milanhoz, ahol korábban – 2010 és 2012 között – is megfordult már.

A 40. életévében járó és sokadik virágzását élő támadót dicsérve Stefano Pioli, a bajnoki tabella első helyén álló milánóiak vezetőedzője hangsúlyozta, hogy nem lepte meg a svéd vasárnapi játéka.

„Ő egy igazi nyerő ember. Amikor optimális állapotban van, szinte mindig két gólt szerez.

Nagyon motivált futballista, aki a pályán kívül is alapos, odafigyel mindenre, az étrendjétől kezdve a sérülésből való felgyógyulásig”

- nyilatkozta Pioli a Football Italiának.

Ibrahimovic, aki a svéd válogatottban 2001 és 2016 között 116 mérkőzésen 62-szer volt eredményes, 14 találatával jelenleg a második a Serie A góllövőlistáján Romelu Lukakuval (Internazionale) és Ciro Immobilével (Lazio) holtversenyben, és a rangsort vezető Cristiano Ronaldo (Juventus, 16 gól) mögött.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában