la liga

2021.02.21. 12:40

Simeone nem keres kifogásokat

Az Atlético Madrid vezetőedzője nem magyarázkodott, miután csapata szombaton hazai környezetben 2-0-ra kikapott a Levantétól, és a listavezető előnye ezzel három pontra csökkent a címvédő Real Madrid előtt.

Atletico Madrid's Argentine coach Diego Simeone gestures during the Spanish league football match between Club Atletico de Madrid and Levante UD at the Wanda Metropolitano stadium in Madrid on February 20, 2021. (Photo by JAVIER SORIANO / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Javier Soriano

Simeone kifejtette: nem keres mentségeket maga és csapata számára sem, viszont sürgősen meg kell találniuk a megoldásokat.

„Az természetes, hogy az utunkon nehézségekkel találjuk szembe magunkat”

- utalt a szezonra az argentin szakember.

Az Atléticónak ez mindössze a második veresége volt a bajnoki idényben, de a legutóbbi négy fellépésén csak egyszer tudott nyerni.

A Levante így négy nap alatt négy pontot gyűjtött az éllovassal szemben, és január 30. után – amikor a Real Madrid vendégeként nyert 2-1-re – ismét meglepetést okozott a fővárosban. A Levante bajnoki mérkőzésen korábban még soha nem nyert az Atlético vendégeként: egy döntetlen mellett 13-szor veszített.

Mario Hermoso, az Atlético védője azt mondta: a vereség ellenére ugyanaz a csapat maradtak, amely a tabella élére tudott kerülni, és képesnek tartja magukat arra, hogy ezt a pozíciójukat megőrizzék.

„Az ilyen hullámvölgyek normálisak, de remélnünk kell, hogy a miénk a lehető leghamarabb ér véget”

- mondta.

A sorozatban negyedik győzelmét arató Real Madrid egy mérkőzéssel többet játszott ugyan riválisánál, de a címvédése már közel sem tűnik annyira elérhetetlennek, mint korábban. Zinédine Zidane együttese szombaton úgy nyert 1-0-ra Valladolidban, hogy több kulcsjátékos – Karim Benzema, Sergio Ramos, Eden Hazard – sem állt a rendelkezésére.

A győztes gólt szerző Casemiro hangsúlyozta: nagyon fontos játékosaik hiányában a csapatmunkájuknak köszönhetik a győzelmet. „Még mindig harcban vagyunk a bajnoki címért. Tisztában vagyunk azzal, hogy ez milyen nehéz feladat, de még nagyon sok mérkőzés van hátra” – mondta.

Az Atléticóra még 15, a Realra pedig 14 találkozó vár a bajnoki szezonban – amelynek folytatásban az egyaránt jó formában lévő harmadik helyezett Barcelona és negyedik Sevilla ugyancsak főszerepet kaphat -, legközelebb viszont a Bajnokok Ligájában lesz jelenése a két madridi együttesnek. A nyolcaddöntő első felvonásán Simeone együttese a Chelsea-t fogadja kedden, Zidane csapata pedig szerdán az Atalantához látogat.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában