Ország-világ

2020.07.06. 18:41

Előre megírta saját gyászjelentését Ennio Morricone

Előre megírta saját gyászjelentését Ennio Morricone. A hétfőn egy római kórházban elhunyt 91 éves zeneszerző írását kedden közlik az olasz napilapok.

Giorgio Assumma ügyvéd(k) megmutatja Ennio Morricone búcsúlevelét a média képviselőinek a római Bio-Medico Campus kórház előtt, ahol a kétszeres Oscar-díjas olasz zeneszerző 91 éves korában elhunyt 2020. július 6-án.

Forrás: MTI/EPA/ANSA

Fotó: Massimo Percossi

Én, Ennio Morricone, meghaltam. Közlöm ezt minden barátommal, akik közel álltak hozzám és azokkal is, akik távolabb vannak, és nagy szeretettel küldöm nekik üdvözletemet. Lehetetlen mindenkit megnevezni

olvasható a gyászjelentésben, amelynek egy példányát az ANSA olasz hírügynökség is megkapta.

A gyászjelentésben Morricone arra is kitért, hogy szűk körű búcsúszertartást szeretne.

Egyetlen oka van annak, hogy így búcsúzom el mindenkitől és hogy privát temetést akarok: nem akarok zavarni.

Morricone írásában kiemelte három testvérét és családjukat, valamint négy gyerekét és négy unokáját.

Remélem, tudják, mennyire nagyon szerettem őket.

Utolsó gondolataival feleségét, Mariát szólította meg.

Biztosítom őt különleges szerelmemről, amely összetartott minket és amelyet olyan nehéz szívvel hagyok el. Ez a legfájdalmasabb búcsúm

írta a zeneszerző.

Ennio Morricone tíz nappal ezelőtt elesett és combnyaktörést szenvedett, halálát az emiatt fellépő komplikációk okozták.

A zeneszerző ügyvédje, a család barátja, Giorgio Assuma közölte, hogy

a temetést szigorúan szűk körben tartják meg, tiszteletben tartva a mester kérését és szerény természetét. Időpontot nem nevezett meg.

Morricone utolsó munkája a 2018 augusztusában Genovában leomlott Morandi híd halálos áldozatai előtt tisztelgő darab volt. A zenekarra és kórusra írt művet az újjáépített híd felavatásának előestéjén mutatják be a genovai Carlo Felice Színházban. A Renzo Piano sztárépítész által tervezett híd július végére készül el, ha minden jól megy.

A Tante pietre a ricordare című négyperces mű nagyon megindító és ez az utolsó alkotás, melyet Morricone a halála előtt befejezett

közölte hétfőn a Károly Félix szárd-piemonti királyról elnevezett genovai operaház.

Az elmúlt hónapban Morriconét a spanyol Asztúria hercegnője-díjjal tüntették ki. Az elismerés bejelentése után Morricone a La Razón című spanyol napilapnak azt mondta, reméli, hogy át tudja venni személyesen a díjat az októberi gálán.

Borítókép: Giorgio Assumma ügyvéd (k) megmutatja Ennio Morricone búcsúlevelét a média képviselőinek a római Bio-Medico Campus kórház előtt, ahol a kétszeres Oscar-díjas olasz zeneszerző 91 éves korában elhunyt 2020. július 6-án

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!