A mentális állapotára fogta

2022.02.14. 20:55

Meggyilkolta migránspárti aktivista barátnőjét egy bevándorló

A szudáni illegális migráns azért ölte meg 27 éves medikus barátnőjét, mert a nő szakított vele és visszakérte a lakása kulcsait. A bíróságon a migráns ügyvédje megpróbálta mentális betegnek beállítani a férfit, hogy enyhítse a büntetés mértékét.

Az illegális bevándorló áldozata egy 27 éves orvostanhallgató, aki szabadideje nagy részét a migránsok megsegítésére fordította – írja a Le Figaro. A férfi valószínűleg egy kórházban találkozott először a medikus nővel és nem sokkal később randevúzni kezdtek. A kapcsolat azonban nem tarott sokáig, a fiatal medikus ugyanis szakított a férfival, akivel a jó viszony továbbra is megmaradt és gyakran vendégül látta az otthonában, még kulcsot is adott a migránsnak.

Egy idő után azonban a nő visszakérte a lakáskulcsot, a szudáni férfi ekkor egy késsel hidegvérrel meggyilkolta a volt barátnőjét.

Mindez még 2019-ben történt, a bíróság most hozott ítéletet az ügyben. A férfi ügyvédje azt kérte a bírótól, hogy vegye figyelembe védence „nyomorúságos” életútját. Azzal érvelt, hogy a Líbiából vezető úton rengeteg lelki és fizikai traumát kellett átélnie a férfinak, többször meg is kínozták. 

Az illegális migráns többször azt állította a tárgyaláson, hogy alig emlékszik az esetre, az órákon át tartó vallomás egy pontján ugyanakkor beismerte, hogy egy késsel leszúrta a nőt, hogy elhallgattassa. A férfi végül 20 év letöltendő börtönbüntetést kapott 

– írta meg a V4NA.

 

Nem ez volt az első eset, hogy migránspárti aktivistát gyilkol meg egy bevándorló

 

 

Éppen az ítélethozatalt megelőző napokban történt, hogy egy másik szudáni származású migráns megkéselte az egyik franciaországi menekültközpont recepciósát, majd felgyújtotta az épületet. Egy másik franciaországi migránsközpontban is meggyilkoltak egy alkalmazottat. Egy olaszországi befogadóhely vezetőjét pedig megerőszakolták még 2020-ban, a nő az egyik olasz lapnak mesélt a történtekről.

A napokban egy másik megbotránkoztató esettől is hangos volt a nemzetközi sajtó. A La Gaceta spanyol lap beszámolója szerint egy illegális migráns megerőszakolt egy 95 éves nőt.

A támadó az egyik éjszaka betört a nyugdíjas asszony lakásába, majd erőszakoskodni kezdett vele.

Az idős nő még időben értesíteni tudta a rendőrséget, akik a hálószoba padlóján találtak rá, rengeteg sérüléssel a nemi szerve körül.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!