Tragédia

2022.02.12. 07:21

Gyönyörű kétéves kislányt ölt meg a mérgezett kutyakeksz

Valószínűleg a hangosan ugató házieb bosszantotta az ismeretlen tettest, aki egy méreggel átitatott jutalomfalatot csempészett az áldozat családjának kertjébe a mexikói Tototlánban.

Bár a hatóságok egyelőre nem erősítették meg a mérgezés pontos okát, nagy rá az esély, hogy a kis Heidy Valeria kíváncsiságból megkóstolta a kertjükbe hajított, vegyi anyaggal bevont kutyakekszet, és ezután lett rosszul.

Kórházba szállították, ahol az újraélesztési procedúra során kétszer is leállt a légzése, és bár úgy tűnt, van remény a felépülésre, a gyermek két nappal később, február 3-án meghalt - írja a Telediario Mexico.

Sajnos nem a kétéves kislány lehetett az elkövető egyetlen áldozata: egy hatéves gyermeket a tragédia napjaiban szintén mérgezéssel szállítottak kórházba, de azt egyelőre nem tudni, hogy a két eset kapcsolódik-e egymáshoz. A Telediario Mexico információi alapján a gyerekeken kívül egy kutya is mérgezés áldozata lett.

A nyomozás az ügyben jelenleg is folyik, Epigmenio Carrillo főtitkár biztosította a lakosságot és a sajtót arról, hogy amint tényekkel tudnak szolgálni, a hatóságok azonnal továbbítják azokat a nyilvánosság felé.

Borítókép: illusztráció

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!