Bulvár-celeb

2023.07.21. 19:21

Kiderült, melyik idén a világ legrondább kutyája

Scooter 7 éves Arizonában él és olyan csúnya, hogy az már szép.

Illusztráció

Forrás: Shutterstock

Fotó: Irina Kozorog

Ezúttal Scooter, a 7 éves kínai meztelen kutya győzött a világ legcsúnyább kutyáinak versenyén. A különös kutyaversenyt több mint 20 éve megrendezik és korántsem az a célja, hogy kigúnyolják az átlagtól eltérő állatokat. Éppen ellenkezőleg:

 

a szervezők azt szeretnék, ha minél többen belátnák azt, hogy egy-egy testi hiba vagy meglepő fajtától eltérő jegy nem befolyásolja egy állat jellemét, attól még szeretett társunk lehet.

 

Az idei győztes kutya története is ezt példázza: Scooter sorsa ugyanis majdnem megpecsételődött rögtön a születése pillanatában. Fejletlen hátsó lábakkal született ugyanis, ezért a tenyésztő arra kérte az állatorvos, hogy altassa el. Az orvos megtagadta a kérést, Scooter így életben maradt és csodás gazdára talált, aki örökbefogadta. 

Forrás: Instagram

Majd rövidesen szerető gazdára talált, aki nagyon büszke különleges kedvencére. Akinek elmondása szerint bár a testi hiba kissé megnehezíti a mindennapokat, Scooter kedves és jó kutya.

A különös szépségverseny korábbi győzteseit ide kattintva lehet megnézni.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!