Életveszélyben

2022.06.02. 05:00

Kényszerleszállást hajtott végre II. Erzsébet királynő repülőgépe

Veszélybe került a 96 éves uralkodónő, szerencsére a pilóta kézben tudta tartani az irányítást.

Mivel egy nap van hátra a történelmi platina jubileumi ünnepségig, II. Erzsébet királynő Skóciából visszautazott Londonba. Csakhogy őfelsége repülőgépének kedden meg kellett szakítania a leszállást, mivel a mennydörgés és a villámlás miatt túl veszélyesé vált a manőver – írja a Bors.

Azonban a levegőben maradva is drámai pillanatok következtek, ugyanis a 13 üléses magángép viharba keveredett. Villámlás, jégeső verte a gépet. A pilóta 15 percig körözött a főváros felett, majd végül sikeres kényszerleszállást hajtott végre az északnyugat-londoni RAF Northoltban.A Buckingham-palota szóvivője a következőket nyilatkozta:

– A királynő járata a villámlás miatt késett, minden megfelelő eljárást betartottak, és nem merültek fel biztonsági aggályok.Az uralkodót később látták, amint corgija kíséretében visszaérkezik a windsori kastélyba – számolt be róla a brit Metro.
A királynő múlt csütörtökön utazott Balmoralba egy rövid pihenőre, hogy a négynapos ünnepségek sűrű hétvégéje előtt kipihenhesse magát. II. Erzsébet eddig az első brit uralkodó, aki a platinajubileumát ünnepelheti, ugyanis már 70 éve szolgálja az Egyesült Királyság népét. A különleges esemény alkalmából ünnepségeket és felvonulásokat rendeznek, valamint egy négynapos nemzeti ünnepet is elrendeltek az országban június 2–5. között. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!