Nagyvilág

2018.10.09. 14:22

Münchenben ajánlja magát Debrecen

Debrecen, München - Európa legnagyobb ingatlanfejlesztési vásárán mutatkozik be a cívisváros.

Debrecen, München - Európa legnagyobb ingatlanfejlesztési vásárán mutatkozik be a cívisváros.

Először vesz részt Debrecen Európa legnagyobb ingatlanfejlesztési vásárán, a Németországban, Münchenben zajló Expo Realon – ismertette a helyszínen tartózkodó, a várost képviselő Kósa Lajos, debreceni országgyűlési képviselő. Magyarországról Budapest, Pécs és Szeged van még jelen az ottani vásárterületen zajló rendezvényen.

A több ezer ingatlanokkal foglalkozó szakember, például projektfejlesztők, projektmenedzserek, befektetők, tanácsadók, ingatlanközvetítők, építészek, tervezők részvételével folyó három napos, szerdán záruló expon gazdasági régiók és városok is képviseltetik magukat.

Nagy üzletek a láthatáron

Kósa Lajos elmondta: Debrecen egyebek mellett olyan ingatlan beruházási lehetőségekhez keres üzleti partnereket, mint irodaház építések, a repülőtéren egy új utas terminál felhúzása, vagy szintén a légikikötőnél egy nagyobb szálloda kialakítása. A képviselő beszámolója szerint eddig egyebek mellett a Tüzér utcán most épülő Forest Offices irodaház iránt mutatkozik komoly német befektetői érdeklődés, esetleges bérlésről, megvásárlásról is szó esett. – A BMW debreceni gyárépítéséről itt mindenki hallott és jó hírünket kelti – jelentette ki.

A jövő európai városa

Kósa Lajos arra is emlékeztetett, hogy az év elején a gazdasággal és pénzügyekkel foglalkozó, világszerte meghatározó brit napilap, a Financial Times nemzetközi tőkeáramlásokkal és befektetésekkel foglalkozó egysége úgy ítélte meg, hogy kategóriájában Debrecen rendelkezik a legkiemelkedőbb tőkevonzási stratégiával, ezért 2018-ben és 2019-ben Debrecen A jövő európai városa címet viselheti.

OCs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!