Nagyvilág

2018.01.10. 16:41

A Sony robotkutyája lehet 2018 legcukibb kütyüje

Japán - A japán cég tavaly ősszel mindenkit meglepett, amikor bejelentették, hogy visszahozzák a legendás Aibo robotkutyát. Az új változat pont olyan cuki, amilyennek elsőre tűnik.

Japán - A japán cég tavaly ősszel mindenkit meglepett, amikor bejelentették, hogy visszahozzák a legendás Aibo robotkutyát. Az új változat pont olyan cuki, amilyennek elsőre tűnik.

A vadonatúj Aibo a napokban zajló CES elektronikai expón mutatkozott be a látogatóknak, így a Mashable stábjának is. A modell jobban artikulál elődjénél, a modernebb mesterséges intelligenciának köszönhetően okosabb és hangparancsokkal is utasítható. Az óriási, hipnotikus LED-szemet már meg sem említjük.

Más Aibo-kutyusokkal, sőt, emberekkel is képes kommunikálni; az orrába szerelt kamerának köszönhetően meg tudja különböztetni egymástól az arcokat is. A Sony szerint a robotháziállat más-más emberek közeledésére eltérően fog reagálni.

A mesterséges intelligenciája felhőbe küldi majd az adatokat, ezért a szolgáltatásért havi 25 dolláros díjat kell majd fizetniük a felhasználóknak.

A bemutató sajtótájékoztatót követően a jelen lévő újságíróknak sikerült egy kicsit közelebbről is megismerkedniük vele. Itt több hiba is becsúszott a gépezetbe: Aibónak nem mindig sikerült válaszolnia a gazdája parancsára, illetve a labda visszahozása sem ment simán.

Here’s the Sony Aibo robot dog in action...">#ces2018 #MashableCES pic.twitter.com/O4JSaKngYm

— Raymond Wong (@raywongy) ">2018. január 9.

Az akkumulátora egy töltéssel nagyjából 2 órát bír ki. És, hogy megéri-e a 2000 dolláros (valamivel több, mint félmillió forintos) vételárat? Majd az idő eldönti.

Forrás: Mashable

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!