Nagyvilág

2016.05.27. 08:10

Nemcsak finom a cseresznye, de nagyon egészséges is!

Címkék#cseresznye

Debrecen - A cseresznye héja alatt sok fontos vitamin rejtőzik.

Debrecen - A cseresznye héja alatt sok fontos vitamin rejtőzik.

Májusban már ehetünk cseresznyét, persze a főszezon kicsit később jön, de a korai fajtákat már ekkor csemegézhetjük! Tegyük is, mert roppant egészséges! Kiváló orvosság például az izom- és csontfájdalmakra. Ezért kimondottan ajánlott azoknak, akik huzamosabb ideig nehéz fizikai munkát végeznek, sportolnak vagy ellenkezőleg, ülőmunkát végeznek és ezáltal lesz fájdalmuk.

A májbántalmak orvoslására is jó, amennyiben üres gyomorra naponta két csésze gyümölcsöt elfogyasztunk. Többet nem ajánlanak a szakemberek, jelentős cukortartalma által ugyanis megnövelheti a vércukorszintet, ezáltal pedig súlygyarapodáshoz vezethet. Krónikus betegségekben, bőrallergia esetén vagy pattanások ellen is kiváló a gyümölcs fogyasztása. Gyulladáscsökkentő hatásának köszönhetően, megnyugtatja az irritált területet, és rendbe hozza azt. Az eperhez és almához hasonlóan, a cseresznye is fehéríti a fogakat. Ennek érdekében ajánlott nyersen fogyasztani, és nem ital vagy befőtt formájában, étkezések után – írja az edenkert.hu.

HBN

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!