Nagyvilág

2015.08.15. 15:25

Ez a kisfiú a világ legnagyobb kezű embere

A gyerek most esélyt kap arra, hogy normális életet élhessen. 

A gyerek most esélyt kap arra, hogy normális életet élhessen. 

A nyolcéves Mohammad Kaleem egy veleszületett betegség miatt a világ legnagyobb kezű embere, most viszont esélyt kapott rá, hogy normális életet élhessen - írja a Metro.

Az indiai kisfiú jobb kezét ugyanis dr. Sabapathy és csapata már sikeresen megoperálta. - Az orvos reményt adott nekünk, miután találkozott Kaleemmel - mondta Haleema Begum, a gyermek édesanyja. Megjegyezte, dr. Sabapath volt az első orvos, aki lehetőséget látott arra, hogy segítsen fián.



A gyermeket több ezer kilométerre a falujától, Combiatoreban műtötték meg. A bonyolult és hosszadalmas operációt követően a fiúnak fizikoterápián kell részt vennie, hogy megtanulja használni új kezét. - Először csak az egyik kezét operáltuk meg, hogy lássuk, a szervezete hogyan reagál a beavatkozásra - fogalmazott az orvos.

Shamim, a fiú édesapja úgy fogalmazott, bízik benne, hogy gyermeke normális életet élhet, annak ellenére, hogy faluban elátkozottnak tekintik kinézete miatt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!