Nagyvilág

2013.03.04. 09:20

Tuningolja önéletrajzát, sokat segít!

Kezdésnek egy megdöbbentő adat: egy HR-es átlag 6 másodpercet tölt az ÖN önéletrajzának megtekintésével! Meg tudja győzni ennyi idő alatt?

Kezdésnek egy megdöbbentő adat: egy HR-es átlag 6 másodpercet tölt az ÖN önéletrajzának megtekintésével! Meg tudja győzni ennyi idő alatt? Honlapok esetén is szokták emlegetni a bűvös másodperceket, ami alatt eldönti a látogató, hogy érdekes-e számára a tartalom vagy sem. Ugyanez a helyzet a munkáltatóknál is, éppen ezért fontos az önéletrajzok esetében is a megfelelő és figyelemfelkeltő design, ami kiemeli Önt a tömegből.

Az optikai tuning (ahogy autóknál is szokás mondani) akár tudat alatt is kiemel olyan rejtett képességeket, amit talán észre sem venne 6 másodperc alatt a HR-es. Arról nem is beszélve, hogy ez az első kontakt az új cégünkkel és ha nem teszünk jó első benyomást, máris a kukában találhatjuk a nagy gonddal megfogalmazott önéletrajzunkat.

A tanulmányainkon és képességeinken úgy kell végigvezetni a kiválasztásért felelős személyt, ahogy egy honlapon is szeretnénk végigvezetni a látogatót. Nem arról van szó, hogy csalni próbálunk és elfedjük a hiányosságokat és akinek nincsenek meg a megfelelő képességei az állás betöltésére annak a tuning után sem lesz!

A kiválasztásnál 80%-ban az alábbi adatokat nézik: név, jelenlegi pozíció, korábbi pozíciók, korábbi cégeknél eltöltött idő, mikor tud kezdeni és a tanulmányok. Ezeket az adatokat kell tehát úgy tálalnia, hogy az gyorsan és könnyen emészthető legyen. Külföldön már külön cégek foglalkoznak a designnal és egy tuningolás körülbelül 100 dollárba kerül. Ez nem kevés, de a befektetés garantáltan megtérül, hiszen könnyebben hozzájuthat álmai állásához. Ha közben bármi változás történik, akkor azt alkalmanként 5 dollárért javítják. Persze ha van egy kis Photoshop képessége, akkor akár Ön is elkészíthet egy ilyen önéletrajzot, példát rengeteget találni az interneten.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!