Nagyvilág

2013.03.05. 14:37

Felmentette a cseh bíróság az amerikai Lamb of God zenekar frontemberét

Prága, 2013. március 5., kedd (MTI) - Felmentette Randy Blythe-t, a Lamb of God amerikai, heavy metalt játszó együttes énekesét az emberölés vádja alól kedden a prágai városi bíróság.

Prága, 2013. március 5., kedd (MTI) - Felmentette Randy Blythe-t, a Lamb of God amerikai, heavy metalt játszó együttes énekesét az emberölés vádja alól kedden a prágai városi bíróság.

Blythe-t azért vádolták emberöléssel, mert a zenekar 2010-es prágai koncertjén súlyos sérülést szenvedett egy cseh fiatalember, aki később a kórházban belehalt sérüléseibe.

Az énekest egy ideig előzetes letartóztatásba is helyezték, és csak óvadék ellenében engedték szabadlábra. A frontember szerint bizonyítható, hogy a hibás rendezés és a nem megfelelő biztonsági személyzet a felelős a 19 éves rajongó haláláért.

A fiatalember a koncert alatt felmászott a színpadra, ahol összeütközött az énekessel, leesett, és súlyos fejsérülést szenvedett. A bíróság megállapította, hogy az amerikai énekes részéről nem volt szó szándékosságról, mindössze azt szerette volna megakadályozni, hogy a rajongó megzavarja a koncertet.

A bírósági döntés még nem jogerős.

A cseh államügyész öt év szabadságvesztést kért az énekesre. A bíróság arra a véleményre jutott, hogy a vádiratban leírt cselekedet nem meríti ki a bűncselekmény fogalmát, ezért nem büntethető. A fiatalember hozzátartozóinak, akik kártérítést követelnek, azt mondta, hogy igényüket polgári peres úton próbálhatják meg érvényesíteni.

A nagy érdeklődéssel kísért tárgyalás február elejétől folyt Prágában. A bíróság az összes tanút, az együttes tagjait és a biztonsági személyzetet is kihallgatta.

Blythe azt elismerte, hogy miután néhány néző ismételten megpróbált feljutni a színpadra, az egyiket meglökte, hogy leszorítsa onnan, de határozottan visszautasította azt az állítást, hogy agresszíven viselkedett volna, és szándékosan tett volna kárt bárkiben.

- MTI -

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!