Nagyvilág

2013.03.18. 11:00

David Hasselhoff megmenti a berlini falat

Elég ironikus, hogy a fal lebontásánál pont ő énekelt egy számot, most pedig megpróbálja megmenteni az utolsó darabját.

Elég ironikus, hogy a fal lebontásánál pont ő énekelt egy számot, most pedig megpróbálja megmenteni az utolsó darabját. Miután már mindenkit kimentett a homokos tengerparton és fantasztikus tanácsokat osztogatott a tehetségkutatókban, David úgy gondolta, hogy valami komolyabb projektbe fog: megmenti a berlini falat! Nyilván nem a dolog ideológiai része mellett áll ki, hanem, hogy az utókor számára megmaradjon a fal egy kis része és ne bontsák le végleg.

Tegnap a sztár csatlakozott a berlini tömeghez, akik a fal lebontása ellen tiltakoztak. A műemlék helyén egy új lakópark épülne. David szerint olyan ez, mintha lerombolnának egy ősi indián temetőt - értelmetlen. Egyébként pont David Hasselhoff énekelte a 1989-es tüntetés egyik "betétdalát , a Looking for Freedom című számot. Ugyanabban az évben ezt az újévi koncerten is előadta.

Amikor a hónap elején kiderült, hogy mit is terveznek a befektetők a fal még megmaradt, graffitis részével, azonnal mozgalmakat szerveztek Berlinben. A polgárok szerint ez a történelem része és mindenképp meg kell őrizni, annak ellenére, hogy néhány évtizeddel korábban hosszú időre választott szét családokat és barátokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!