Nagyvilág

2013.03.29. 11:56

Biztonságosabbá teszik a sanghaji iskolákat a szerdai késeléses támadás után

Sanghaj, 2013. március 29., péntek (MTI) - Megerősítik a biztonsági intézkedéseket a sanghaji iskolákban a szerdai késeléses támadást követően - jelentették be a helyi hatóságok.

Sanghaj, 2013. március 29., péntek (MTI) - Megerősítik a biztonsági intézkedéseket a sanghaji iskolákban a szerdai késeléses támadást követően - jelentették be a helyi hatóságok.

A biztonság növelése érdekében többek között a város óvodái, alsó-, valamint középfokú oktatási intézményei a jövőben tanítási időben nem engedhetnek be kívülállókat, és a bejárati ajtókat zárva kell tartaniuk - áll a sanghaji oktatási hatóságok által kiadott új előírásokban. Az intézmények őrzését is megerősítik a jövőben, a lehető legnagyobb biztonságot garantálva az ott tanuló gyerekeknek. Egyes iskolák - szintén a hatóságok utasítására - az elmúlt napokban sisakokat, gumibotokat, gázspray-ket osztottak ki biztonsági embereiknek.

Az oktatási intézmények biztonságának fokozása azt követően került középpontba a 24 milliós kelet-kínai metropoliszban, hogy annak egyik általános iskolája előtt szerdán délután egy ámokfutó férfi késelésbe kezdett, 11 embert, köztük 6 kisgyereket megsebesítve.

A Cang keresztnevű férfi szerdán délután - vélhetően egy családi vita miatt - bosszúból megölte testvérét és annak anyósát, majd az általános iskolához ment, a rendőrség feltételezése szerint azért, hogy ott tanuló unokaöccsét megtalálja. Az intézmény előtt, mindkét kezében késekkel, válogatás nélkül rátámadt az ott lévőkre, míg a járókelők és a biztonsági emberek le nem fegyverezték. Az eset részleteit továbbra is vizsgálják a helyi hatóságok, mint ahogyan azt is, Cang szenved-e mentális betegségben.

 - MTI -

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!