Nagyvilág

2012.07.19. 13:47

Tűz ütött ki a Cinecittá római filmgyárban

Róma, 2012. július 19., csütörtök (MTI) - A Federico Fellini által is használt egyik műterem teljesen leégett a Cinecittában éjszaka kiütött tűzben.

Róma, 2012. július 19., csütörtök (MTI) - A Federico Fellini által is használt egyik műterem teljesen leégett a Cinecittában éjszaka kiütött tűzben.A 5. számú színházként (Teatro 5) ismert épület lobbant lángra és égett le. A tűzoltók több órán át dolgoztak a lángok eloltásán, de nem tudták megmenteni a római filmgyár egyik leghíresebb helyszínét. A füst a Cinecittá körüli egész kerületet befedte. A leégett stúdióban forgatta Federico Fellini az Édes élet (1960) és az Amarcord (1973) című filmjét is. Ez volt a Cinecittá és Európa legnagyobb filmforgatásra használt műterme: 3200 négyzetmétert fedett le, tizennégy méter magas volt és egyszerre 2500 ember tudott benne dolgozni. A tűzoltók nem zárták ki, hogy szándékos gyújtogatás történt. A nyomozásban az olasz terrorizmus ellenes nyomozóigazgatóság is részt vesz. Az olasz sajtó hangsúlyozta, hogy Cinecittában hetek óta a filmgyár elbocsátástól tartó dolgozói tüntetnek munkahelyük védelmében.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!