Nagyvilág

2012.07.19. 12:08

Megerősítették a repülőterek őrzését Csehországban

Prága, 2012. július 19., csütörtök (MTI) - Megerősítették csütörtökön a nemzetközi repülőterek őrzését Csehországban az előző napi bulgáriai merénylet után. Különösen szigorúan ellenőrzik az Izraelbe tartó járatokat.

Prága, 2012. július 19., csütörtök (MTI) - Megerősítették csütörtökön a nemzetközi repülőterek őrzését Csehországban az előző napi bulgáriai merénylet után. Különösen szigorúan ellenőrzik az Izraelbe tartó járatokat."A cseh rendőrségnek nincsenek olyan információi, miszerint bármiféle terrortámadás fenyegetne az ország területén. A repülőterek biztonsági intézkedéseinek megerősítése a burgaszi merénylet következménye" - közölte Stepánka Zatloukalová, a cseh országos rendőr-főparancsnokság szóvivője.

Katerina Rendlová, az idegenrendészet szóvivője szerint megelőző intézkedésekről van szó, melyek keretében több tucattal megnövelték a rendőri jelenlétet a nemzetközi repülőtereken. "Elsősorban a várótermeket és a repülőterek környékét ellenőrzik. Kiemelt szigor vonatkozik az Izraelbe tartó járatokra" - pontosított Rendlová.

"A biztonsági szolgálatok fokozták az éberséget. Az ilyen helyzetekben, esetekben nagyobb odafigyelésre van szükség" - mondta Jan Subert, a polgári belbiztonsági szerv, a Biztonsági Információs Szolgálat (BIS) szóvivője.

Miután a burgaszi repülőtér a merénylet miatt ideiglenesen zárva van, a bolgár tengerpartra induló turistákat szállító cseh gépek a prágai információk szerint csütörtökön Várnában szállnak le. Vladimíra Dufková, a Travel Service légitársaság szóvivője közölte, hogy a nap folyamán öt gépet indítanak, amelyek Burgasz helyett Várnában fognak landolni.

Kokes János, az MTI tudósítója jelenti. 

MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!