Nagyvilág

2012.07.11. 13:27

Csaknem öt méter magas bicikli

Címkék#bicikli

London, 2012. július 11., szerda (MTI) - Csaknem öt méter magas biciklivel kerekezik egy férfi Kubában, ami világcsúcs.   Felix Guirola maga építette "zsiráfkerékpárját", amelyre egyedül nem tud felkecmeregni.

London, 2012. július 11., szerda (MTI) - Csaknem öt méter magas biciklivel kerekezik egy férfi Kubában, ami világcsúcs.

 

Felix Guirola maga építette "zsiráfkerékpárját", amelyre egyedül nem tud felkecmeregni.A művelethez három ember segítségére van szüksége, csakúgy mint a leszálláshoz - hacsak nem "parkol" szorosan egy ház erkélyéhez és nem mászik át rá. A nehézség ellenére rendszeresen biciklizik Havanna óvárosának keskeny utcáin.

"Sosem voltam nagy biciklis, de magasítottan nagyon szeretek kerékpározni" - idézte a The Daily Telegraph című brit lap Guirolát, akinek gyakran még utasa is van: rendszeresen viszi a feleségét annak munkahelyére, egy étteremhez.

A kubai férfi már vagy 30 éve közlekedik "drótzsiráfjain" - több "magassági" biciklit is készített -, ám csak a minap értesült arról, hogy Guinness-rekorder lehetne. Immár benyújtotta igényét a címre. Tervei közt szerepel, hogy nagyon lekörözi magát: 13 méter (4 emelet) magas biciklit akar építeni.

 

 

kwr kut ksy

 

MTI

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!