Nagyvilág

2012.06.12. 07:43

Forbes-lista Ukrajna legveszélyesebb városairól

Kijev, 2012. június 11., hétfő (MTI) - Ukrajna keleti és déli részében jóval több súlyos bűncselekményt követtek el tavaly, mint az ország nyugati felében - állapította meg a Forbes magazin, amelynek kutatási eredményét a Korreszpondent ukrán hírportál ismertette.

Kijev, 2012. június 11., hétfő (MTI) - Ukrajna keleti és déli részében jóval több súlyos bűncselekményt követtek el tavaly, mint az ország nyugati felében - állapította meg a Forbes magazin, amelynek kutatási eredményét a Korreszpondent ukrán hírportál ismertette.A Forbes által a 2011-es adatok alapján összeállított listán a legveszélyesebb városok között első helyen áll Szimferopol, azt követi Szevasztopol, Dnyipropetrovszk, Horlivka és Kirovohrad. Ezen településeken ezer lakosonként 6-7,2 súlyos bűncselekményt követtek el a tavalyi évben.

Ezzel szemben a nyugat-ukrajnai nagyvárosokban, Ivano-Frankivszkban, Ternopilban, Luckban, Rivnében 2-3-szor kevesebb súlyos bűncselekményt követtek el, mint a fent említett városokban. A legkevésbé veszélyes város Poltava, ahol ezer főre mindössze 1,5 súlyos bűncselekmény jutott. A Forbes megjegyzi ugyanakkor, hogy Poltavában nagyszámban élnek visszavonult katonatisztek.

Az újság kiemelte, hogy a Krím-félszigeten lévő Szevasztopol, amely jelenleg a bűnözés egyik fő gócpontja - második helyen áll a szintén a félszigeten található Szimferopol után -, a szovjet időkben zárt város volt, és ennek köszönhetően akkor még az egyik legbiztonságosabb ukrán városnak számított.

A 380 ezres Szevasztopoltól mindössze 10 ezerrel kevesebb lakosú nyugat-ukrajnai Vinnicjában ezer főre csupán három súlyos bűncselekmény jutott - fűzte hozzá a Forbes.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!