Nagyvilág

2009.01.03. 10:29

Vallomást tett az emberrabló német szatír

<p>Már beismerő vallomást tett az az Ausztriában élő német férfi, akit emberrablásért, erőszakos nemi közösülésért és gyilkossági kísérletért köröztek december 20-a óta - jelentette szombaton a berlini rádió.</p>

Feladta magát a berlini hatóságnak az a 25 éves férfi, akit azzal gyanusítanak, hogy karácsony előtt elrabolt Szászországban egy 18 esztendős lányt. A tettes közösülésre kényszerítette áldozatát, majd egy 10 méter magas hídról a Mulda folyóba lökte a fiatal nőt, aki csak nagy szerencsével élte túl a zuhanást a fagyos vízbe.

Szenteste kétszer is akcióba lépett a német szatír. Először egy 17 esztendős lányt tuszkolt autója csomagtartójába, de a tinédzser olyan hevesen tiltakozott, hogy sikerült elmenekülnie támadója szorításából. Ugyancsak december 24-én egy 16 éves regensburgi diáklányt is megtámadott a feltételezett tettes. Áldozatát egy erdőben erőszakolta meg.

Bajorországból Ausztriába és Franciaországba autózott a műszerész szakmájú férfi, de év végén visszatért Németországba és jelentkezett a rendőrségen. Amint a regensburgi főállamügyész, Edgar Zach a sajtót tájékoztatta, a feltételezett sorozattettes "több bűncselekményt is beismert", kihallgatása a hétvégén is folytatódik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!