Nagyvilág

2008.10.05. 20:45

Agyonlőtte magát, mert jelzálog volt a házán

<p>Agyonlőtte magát egy idős amerikai nő, akinek jelzáloggal terhelt házát lefoglalták volna a hatóságok.</p>

A 90 éves Addie Polk Akron városában, Ohio államban élt és valószínűleg nem tudta fizetni a jelzáloghitel-tartozást.

Ez utóbbit csak találgatni lehet, annyi azonban bizonyos: a napokban végrehajtók jelentek meg nála, hogy érvényesítsék a banki jelzálogjogot, vagyis lefoglalják a bank tulajdonába visszaszálló ingatlant.

A hölgyet azonban már nem kellett kilakoltatni, a helyszínre érkező végrehajtók már csak a lőfegyver okozta sebesüléstől vérző nőt találták meg a házban.

Addie Polk második emeleti hálószobájában végzett magával, egy puskával, a rendőrök egy pisztolyt is találtak ágya közelében - tudósított a helyi Fox8 televízió.

Az Egyesült Államokban szinte mindenki több évtizedes futamidejű hitelekből vásárol házat és bevett gyakorlat, hogy a bankok jelzáloggal terhelik meg az ingatlanokat. Az utóbbi hónapok hitelválsága miatt százezrek helyzete vált bizonytalanná .

Több államban emberek tízezreit költöztették/költöztetnék ki a később elárverezésre kerülő házakból, mert nem képesek törleszteni a megemelkedett kamatozású hitelrészleteket.

 

Forrás: 5perc.hu

  • Balesetet okozott majd lelőtte magát
  • Megkéselték a diszkó előtt
  • Felnyársalta a kerítés
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!