Nagyvilág

2008.08.31. 08:47

Feltörték az újfasiszta Vér és Becsület honlapját

<p>Baloldali hackerek pénteken éjszaka feltörték a világ legnagyobb neonáci szervezete, a jelentős magyar kapcsolatokkal is rendelkező Vér és Becsület (Blood and Honour, B&amp;H) honlapját.</p>

A hackerek letöltöttek több, mint 30 ezer rekordot, a tagságra vonatkozó bizalmas adatokat is beleértve.

A Frankfurter Rundschau című német napilap értesülései szerint az adatok között 500 német neonáci titkos adatai is szerepelnek, és azokból kiderül, hogy a 2000 óta Németországban betiltott B&H, illetve annak tagja együttműködnek a legális neonácii párttal az NPD-vel, aki ezt mindeddig nyilvánosan tagadta, bár ismert volt, hogy elnökük Magyarországon is részt vett a B&H egyik rendezvényén.

Günther Hoffmann a Demokratikus Kultúrközpont nevű szervezettől elmondta a lapnak, hogy a szigorúan védett szerver feltörésének következményei beláthatatlanok lesznek a félkatonai német szélsőjobb számára, és nyilván komoly fejtörést fog okozni a legális neonáci pártnak is.

Az úgy nevezett Datenantifa szervezet köré csoportosult baloldali gondolkodású hackerek akcióját hosszas előkészítés előzte meg, és számos magasan képzett szakember együttműködésével valósulhatott csak meg.

Katharina König az úgy nevezett Jénai Akciószövetség vezetője az mondta a lapnak, hogy az adatok, amelyeket át fognak adni a német hatóságoknak azt bizonyítják, hogy az NPD kihasználja a szervezetet a saját rendezvényei propagálására, illetve tagsága részt vesz a H&B külföldi akcióiban.

Forrás: Azta

  • Fél kiló arany egy ukrajnai ásatáson
  • Szexuális nevelés az általános iskolában?
  • Bugyi: belépés megtagadva
  • A nap képei A nap képei 2008.08.28.
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!