Nagyvilág

2008.06.11. 12:44

Rakétatámadás egy pakisztáni határvédelmi erődítmény ellen

<p>A pakisztáni hadsereg erélyesen tiltakozott szerdán egy, az afgán határhoz közel eső katonai posztjuk elleni támadás miatt, amelyben legkevesebb 11 katonájuk halt meg.</p>

A pakisztáni hadsereg közleményében az Egyesült Államok vezette koalíciós erőket vádolta a szerda hajnali rakétatámadással.

Egy neve elhallgatását kérő pakisztáni tisztségviselő elmondása szerint az afgán határhoz közel eső katonai posztjukra egy repülőről lőttek ki rakétát, helyi idő szerint éjfél után. A légicsapás azután történt, hogy afgán és pakisztáni egységek tűzharcba keveredtek az afgán Nangarhar tartománnyal határos törzsi területen.

Pakisztáni tisztségviselők elmondása szerint az afgánok megpróbálták elfoglalni a stratégiai fontosságú erősséget, amely egy vitatott hovatartozású területen található, de a pakisztáni határvédelmi erőknek sikerült visszaverniük a támadást. A posztra kedden küldött erősítés Pakisztán.

A pakisztáni hadsereg tiltakozásának adott hangot a teljesen "indokolatlan és gyáva" támadás miatt, az Egyesült Államok vezette koalíciós erőket téve felelőssé katonáik haláláért.

Az Afganisztánban szolgáló, Egyesült Államok vezette koalíciós erők nem nyilatkoztak az üggyel kapcsolatban.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!