Nagyvilág

2008.05.16. 13:38

Rászedett egy kislányt a világhálón, és a gyerek öngyilkos lett

<p>Vádat emeltek egy amerikai asszony ellen egy szövetségi esküdtbíróságon Los Angelesben, mert a MySpace-en egy nem létező fiúnak adta ki magát, majd érzelmileg kihasznált egy 13 éves lányt, aki öngyilkos lett. <BR /></p>

Lori Drew ellen összesküvés az egyik a vád, a másik, hogy arra használta az interaktív honlapot, hogy érzelmileg meggyötörjön egy fiatal lányt. A 49 éves nő a MySpace-en jelentkezett be mint egy Josh nevű 16 éves fiú, majd online felvette a kapcsolatot 13 éves áldozatával 2006-ban, amikor a lány regisztrált az oldalon.

A nő ezután el kezdett szórakozni, persze tini fiúként, a lány érzelmeivel. Az ügyész szerint magához édesgette, majd megbolondította kislányt, akit folymatosan dicsért, boldogsággal kecsegtetett. Az érzelmileg labilis gyerekkel három héten át játszadozott, majd dobta. Azt írta a teljesen összezavarodott lánynak, hogy nincs tovább, az élet sokkal jobb nélküle. Egy óra múlva a kislány üzenetet küldött, hogy öngyilkos lesz. Mint később kiderült, meg is tette: felakasztotta magát a szobájában.

A Los Angeles-i ügyészség szerint az asszony szórakozoni akart, ahogy azok is, akik a világhálón mások őszinte érzéseivel élnek vissza. " Ha egy felnőtt arra használja az internetet, illetve a közösségi oldalakat, hogy gyötörjön másokat, főleg sérülékeny fiatalokat, akkor számolnia kell a következményekkel" - mondta sajtókonferenciáján  Thomas O Brien szövetségi ügyész.
· Sztárok - iwiw Celebek az iwiwen 2008.05.16. 
· Harmincéves holttest a lakásban
· Milyen nőt akarnak a pasik?
· A világvége elmaradt 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!